Transmetuar më 26-05-2023, 14:22

SHBA- Teknologjia po ecë ‘skëterrë’. Vendosja e çipave në tru është diskutuar gjatë dhe është kundërshtuar më herët, por duket se tani është momenti!

FDA (Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave) i ka dhënë lejen Elon Musk të testojë çipin e tij Neuralink në tru.

Neuralink do të jetë në gjendje të kurojë depresionin, autizmin dhe varësitë e ndryshme duke “ritrajnuar” pjesë të trurit përgjegjëse për këto probleme.

Gjendje të tjera që Musk pretendon se mund të kurohen janë obeziteti, autizmi, skizofrenia deri telepatia.

Për këtë çip, Musk u shpreh me bindje që ishte shumë i sigurt, sa mund t’ia vendoste edhe fëmijëve të tij.