Transmetuar më 05-02-2023, 18:29

Testi i personalitetit “Blob tree” është krijuar nga psikologu britanik Pip Wilson. Fillimisht është përdorur te fëmijët e shkollave fillore për të parë përparimin e tyre në vitet e para të arsimimit. Por më pas u tregua se funksiononte po aq mirë edhe tek të rriturit

Përgatiti: noa.al

Ka shumë mënyra për të kuptuar karakterin e dikujt, ku më të njohurit janë kuizet dhe testet e ndryshme të personalitetit.

Testi Blob Tree, i krijuar nga psikologu Pip Wilson, është një mjet që do t’ju ndihmojë të "zhyteni" më thellë në emocionet tuaja.

Imazhi përbëhet nga 21 figura mbi ose rreth një peme. Pema përfaqëson një mjedis, të tillë si një grup shkolle, familjeje, vendi pune ose miqsh, dhe figurat përfaqësojnë emocione të ndryshme.

Shikoni mirë foton dhe përqendrohuni në të. Pastaj zgjidhni personin që ju përfaqëson më së miri tani, ai që ndjeni se rezonon më shumë me emocionet tuaja.

Pas kësaj, hapi tjetër është të zgjidhni personin me të cilin dëshironi të rezononi në të ardhmen.

Më pas lexoni se çfarë përfaqëson figura që keni zgjedhur.

Rezultatet

Nëse keni zgjedhur personin 2 ose 3, atëherë jeni një person ambicioz dhe me vetëbesim. Ju e dini se do të keni sukses në çdo moment dhe se gjithmonë do të ketë situata që do t’ju ndihmojnë në zhvillimin tuaj.

Shifra numër 1 përfaqëson një person të sigurt, të lumtur dhe optimist. Ai është një person inteligjent, i aftë për të parë "fotografinë në diapazon të gjerë".

Figura numër 21 është një person që përpiqet, por nuk di të gjejë zgjidhjet më të mira për jetën e tij. Ai është një person që duhet të mësojë të kërkojë ndihmë nga ata që e rrethojnë dhe të mos jetë dyshues.

Nëse keni zgjedhur figurat 9, 19 ose 4, ju jeni një person antisocial, dyshues dhe nuk u besoni atyre që ju rrethojnë.

Personi me numrin 19 mund të ketë prirje narcisiste dhe të ketë zili suksesin e të tjerëve.

Numri 4 heq dorë shumë shpejt, ai nuk u beson aftësive të tij të jashtëzakonshme.

Personi me numrin 9 do të bënte gjithçka për të vërtetuar se ai është po aq i madh, por e sheh si më të lehtë të qëndrojë larg të tjerëve dhe më mirë vetëm sepse në këtë mënyrë ai justifikon mosbesimin ndaj të tjerëve.

Figurat 7, 11, 12, karakterizojnë njerëzit komunikues që dinë të mbështesin miqtë e tyre. Këta individë karakterizohen nga inteligjencë e lartë emocionale, e cila i ndihmon ata të përballojnë me sukses situatat e jetës. Ata kanë një shpirt ekipi, e shohin gotën gjysmë të mbushur dhe gjithmonë gjejnë zgjidhje.

Numri 5 është krijues, e do jetën, shijon çdo moment dhe di të jetë mirënjohës për të gjitha të mirat që e rrethojnë. Kjo e ndihmon atë të mbajë një këndvështrim pozitiv për jetën.

Numri 6 kërkon të ndihet i mbrojtur dhe i sigurt. Ai është lloji i personit që gjithmonë bie në dashuri me personin e gabuar për shkak të nevojës së tij të pashtershme për dashuri dhe ngrohtësi. Ai duhet të mësojë të shikojë më me kujdes për njerëz që mund ta ndihmojnë në zhvillimin e tij, dhe jo për ata që nuk e kuptojnë cenueshmërinë e tij.

Numri 13 është plot dëshpërim dhe humbje shprese. Ai duhet të bëjë çmos për të rikalibruar veten në pemën e jetës dhe mënyra më e lehtë është të rifitojë besimin e tij duke kërkuar mbështetjen e njerëzve të dashur.

Numrat 16, 17 dhe 18 janë optimistë, plot jetë, me shpirt skuadre, japin rezultate në çdo fushë dhe i shohin sfidat me vetëbesim.

Numri 18 dëshiron të ndihet i dashur dhe i vlerësuar, dhe kur e arrijnë këtë, bëhen miqtë tuaj më të mirë!

Numri 14 është një shpirt binjak, një filantrop, ai do të bënte gjithçka për të ndihmuar të tjerët. Larakterizohet nga shumë ndjeshmëri dhe zakonisht është një njeri shpirtmadh. Por ky person duhet të mësojë të kujdeset shumë edhe për veten, jo vetëm për të tjerët!

Numrat 10, 15 dhe 20 janë fitues. Ata e duan shijen e suksesit, edhe nëse të gjithë kanë mënyra të ndryshme për ta arritur atë.

Personi me numrin 20 është ambicioz, i sigurt dhe plot jetë, novator dhe nuk ka frikë të rrezikojë. Pasioni i sjell shumë sukses dhe kënaqësi.

Numri 10 është një person ambicioz, por edhe shumë i kujdesshëm. Ai është punëtor dhe i vendosur, prandaj ia del mbanë pothuajse në çdo gjë. Idetë e tij gjithmonë bien në sy dhe vlerësohen nga ata që e rrethojnë.

Numri 15 motivohet nga bukuria e rrugës drejt suksesit dhe jo nga vetë suksesi. Ai është kurioz të mësojë gjëra të reja, të ketë përvoja të reja, të takojë njerëz të rinj dhe të mësojë diçka nga të gjithë.

Numri 8 është ëndërrimtar dhe romantik. I pëlqen të ketë disa momente vetëm për vete. Në këtë mënyrë ai rifiton energjinë dhe dëshirën për jetën dhe qëndrimin në shoqëri. Është mirë që të njerëzit e tij të dashur të kuptojnë nevojën e tij për izolim dhe të mos e keqinterpretojnë, për më tepër, t’i japin atij hapësirën që i nevojitet. /noa.al