Transmetuar më 05-02-2023, 14:01

Dhe si të shmangim rënien në kurth

Sot, kur flasim për takime, shumica e të rinjve i bëjnë së paku fillimisht, online.

Ne u dërgojmë mesazhe të panjohurve që na pëlqejnë vizualisht, duke aspiruar t’i njohim personalisht dhe të bëheni më shumë se thjesht të njohur.

Shpesh profili i një personi, me muzikën që ngarkon, udhëtimet që ndan, interesat që shprehin, mendojmë se është aq i përshtatshëm për ne, saqë zhytemi me kokë.

Shpesh, në përpjekjen tonë për të fituar dikë, biem në grackën e dy mesazheve.

Dërgimi i dyfishtë i mesazheve do të thotë t’i dërgoni dikujt dy ose më shumë mesazhe përpara se të na dërgojnë një përgjigje për mesazhin tonë të vetëm.

Sipas një sondazhi nga faqja e takimeve Seeking, mesazhi i dyfishtë për shumicën e beqarëve është një vello e zezë: diçka thellësisht e bezdisshme ose e neveritshme që ul përpjekjet tona.

Në fund të fundit, sado që mendojmë se personi që na intereson mund të mos e ketë parë mesazhin tonë, pjesëmarrësit e sondazhit janë të bindur se kjo është e pamundur.

Pra, duke qenë se personi lexoi mesazhin tonë të parë dhe nuk e pa të arsyeshme të përgjigjet, një mesazh i dytë, që shfaqet pikërisht poshtë atyre pa përgjigje, na bën të dukemi të pasigurt, të padurueshëm dhe të dëshpëruar për pak vëmendje.

Shpesh, në të vërtetë, tre cilësitë e mësipërme përshkruajnë situatën tonë. Megjithatë, ndoshta është më mirë të mos e bëjmë veten kaq shumë të paduruar.

Si përfundim, nëse shohim se dikush që është mësuar të jetë aktiv në rrjetet sociale ose mban një marrëdhënie të mirë me celularin, nuk i përgjigjet mesazhit tonë, shpjegimi nuk është se mesazhi ynë nuk është perceptuar i tij.

Ai/ajo thjesht e lexoi dhe e injoroi ose ndonjë arsye tjetër e detyron të mos e vazhdojë bisedën. Le të mos e turpërojmë veten duke u ekspozuar ndaj komenteve dhe hamendësimeve negative. /noa.al