Transmetuar më 05-02-2023, 09:25

DUBAI- Ka ndërruar jetë ish-presidenti i Pakistanit, Pervez Musharraf. Mësohet se Musharraf 79 vjeç, ndërroi jetë ditën e sotme në një spital në Dubai pas një sëmundjeje të zgjatur.

Musharraf, gjenerali me katër yje i Ushtrisë së Pakistanit, mori pushtetin pas marrjes së qeverisë nga ushtria në vitin 1999. Ai shërbeu si shef ekzekutiv i Pakistanit nga tetori 1999 deri në nëntor 2002. Musharraf u bë presidenti i dhjetë i Pakistanit, duke shërbyer nga qershori 2001 deri në gusht 2008. Musharraf u shpall i arratisur në rastet e vrasjes së ish-kryeministres Benazir Bhutto dhe një kleriku i Xhamisë së Kuqe. Ai jetonte në Dubai që nga marsi i vitit 2016 dhe po përballej me një çështje tradhtie për pezullimin e Kushtetutës në 2007.

Një raport i Dawn tha se ish-sundimtari ushtarak kishte vuajtur nga sëmundja e rrallë amiloidoza, e shkaktuar nga një grumbullim i një proteine ​​jonormale të quajtur amiloid në organe dhe inde.

Në qershor të vitit të kaluar, familja e Musharrafit sqaroi se ai ishte shtruar në spital për tre javë për shkak të një ndërlikimi të sëmundjes së tij amiloidozë. Një postim në llogarinë zyrtare të Pervez Musharraf-it thoshte: “Ka qenë i shtruar në spital për 3 javët e fundit për shkak të një ndërlikimi të sëmundjes së tij (Amiloidoza). Duke kaluar një fazë të vështirë ku shërimi nuk është i mundur dhe organet po keqfunksionojnë.”