Transmetuar më 28-01-2023, 21:54

SHBA- Shkencëtarët e NASA-s kanë kapur një vrimë të zezë supermasive duke ngrënë një yll.

Nëpërmjet teleskopit Hubble, ata panë vrimën e zezë supermasive duke ‘gëlltitur’ një një yll.

Vrima mori formën e një donuts-i (ëmbëlsirë) të madh.

Ky është një proces tepër i rrallë dhe quhet "ngjarja e ndërprerjes së baticës", sipas NASA-s.

NASA shton se është një nga gjërat më komplekse dhe që ndodhë në universin tonë.