Transmetuar më 18-01-2023, 17:32

Një ton kokainë e fshehur në pjesën e poshtme të anijes është sekuestruar nga policia italiane në portin e Savonës.

Droga u gjet nga zhytësit nga Seksioni i Operacioneve Detare të Savonës.

Ndaj personave të panjohur u sekuestruan 741 copë kokainë, të ambalazhuara në 26 mbështjellës celofani, të fshehura me zgjuarsi në “karinat” e motorëve të varkës, me një peshë totale rreth një ton.

Operacioni është zhvilluar që më 2 janar, i cili bëri të mundur arrestimin e katër shqiptarëve dhe sekuestrimin e 3.5 kuintaleve kokainë.

Të katër ishin të befasuar në një strukturë akomodimi në Celle Ligure (Savona). Pas arrestimit të shqiptarëve, Guardia di Finanza kishte mësuar për mbërritjen në portin e Savonës të një ngarkese tjetër me lëndë narkotike në një anije tregtare me flamur të Hong Kongut, e cila u nis nga porti i Santos në Brazil më 30 dhjetor. Kjo është arsyeja pse u aktivizua monitorimi i ngarkesave.

Dje në mëngjes mbërritja në portin e Savonës dhe Blitz.