Transmetuar më 07-01-2023, 08:36

Vit i ri, synime të reja plot. Qëllime të pamundura në lista të gjata dhe dëshira që në fund të asnjë viti nuk u realizuan. Po këtë herë përpiquni të synoni diçka më realiste dhe jo utopike?

Nëse lista juaj për vitin 2023 fillon me dëshirën për të ndryshuar botën në 365 ditë, më mirë mendoni përsëri. Merrni letër dhe laps dhe vendosni në jetën tuaj 6 zakonet e vogla të mëposhtme që do t’ju sjellin gëzimin e dëshiruar në vitin që numëron vetëm disa ditë jetë.

Kaloni diçka nga lista juaj

Gjithnjë e më shumë synime për vitin e ri rrisin pritshmëritë. Por a keni menduar se duke hequr një objektiv nga lista juaj, mund të arrini më shumë?

Ne priremi t’u japim të njëjtat prioritete shumë gjërave të ndryshme dhe si rezultat ngecim dhe përfundojmë duke mos bërë asgjë. Prandaj, përpiquni të vendosni objektiva realiste, duke dalluar se çfarë është më e rëndësishme për të arritur këtë vit.

Flisni me një të panjohur

Mund të tingëllojë e çuditshme, por kur ishte hera e fundit që folët me dikë që nuk e njihni fare? Është padyshim e çuditshme, por të flasësh me një të panjohur mund të të ngrejë gjendjen shpirtërore në nivele që nuk do ta prisni kurrë.

Hulumtimet tregojnë se biseda me të huajt na bën më të lumtur pikërisht sepse ndërveprimi me ta është shumë i ndryshëm nga ai që kemi me njerëzit e njohur dhe të dashur.

Konsumoni shumë “gjelbërim”

Rezoluta të mira dhe të menduara për Vitin e Ri, por në vend që, për shembull, të synoni të mbani një dietë, vendosni perime dhe fruta në jetën tuaj. Ata bëjnë të njëjtën punë, ndoshta edhe më mirë.

Sigurohuni që çdo vakt ta shoqëroni me shumë “zarzavate” dhe do të ndiheni të ushqyer dhe të hidratuar.

Mos e anashkaloni lëvizjen

Edhe disa minuta ecje në ditë mund t’ju mbushin me energji dhe t’ju transformojnë. Nëse jeni të sforcuar për kohën, kërceni ndërsa gatuani, vendosni kufjet dhe lëkundet duke bërë një aktivitet tjetër. Mos harroni të lëvizni, veçanërisht nëse keni një jetë sedentare.

Bëj diçka marrëzi

Për t’u përmirësuar nuk do të thotë që duhet të ndaloni së argëtuari dhe të bëheni serioz. Të sillesh çuditshëm, ndërsa të tjerët rreth teje shikojnë dhe habiten, çliron endorfinë. Bëni diçka që nuk ka kuptim dhe shijoni momentin.

Shkoni në shtrat pak më herët

Mund të mos jetë e lehtë, por përfitimet e të shkuarit në shtrat pak më herët se normalja janë vërtet të shumta. Vendose telefonin në heshtje dhe fokusohu tek ti. Merrni shënime dhe largoni çdo gjë që ju streson gjatë ditës. Vepron!