Transmetuar më 10-11-2022, 23:30

Sipas një studimi të ri, notat e studenteve të bukura ranë gjatë pandemisë Covid-19 kur mësimi u zhvendos në internet.

Studiuesi Adrian Mehic mblodhi të dhëna nga një universitet inxhinierik suedez për të testuar teorinë e tij nëse pamja ndihmonte në notat e studentëve. Në fund të studimit u zbulua se për lëndët (biznes dhe ekonomi) që mësoheshin kryesisht online, atraktiviteti i studentëve u reflektua në notat e tyre. Ndërsa për lëndët (matematikë, fizikë), kjo nuk vlen pasi detyrat dhe prezantimet që inkurajonin studentët-mësues ishin minimale në këto lëndë. Mehic tha:

Ky punim ka treguar se atraktiviteti i fytyrës së studentëve ndikon në rezultatet akademike kur orët mbahen në klasa. Kur mësimi u zhvendos në internet pas fillimit të pandemisë, notat e femrave atraktive u përkeqësuan. Ndërkohë që notat për meshkujt nuk u ndikuan aspak në mësimet e zhvendosura në internet. Hulumtimi i tij gjithashtu përkon me raportin e 2015 nga ekonomiste Eva Sierminska, i cili mbështet nocionin e premiumit të bukurisë. Raporti zbuloi se njerëzit që konsiderohen ‘tërheqës’ zakonisht paguhen 15 për qind më shumë se ata që janë më pak ose ‘jotërheqës’, veçanërisht nëse puna kërkon ndërveprim me klientët.