Transmetuar më 30-08-2022, 10:20

Tregtia e jashtme e Mongolisë së Brendshme u rrit me 19.8 për qind në janar-korrik 2022

Vlera totale e tregtisë së jashtme të Rajonit Autonom të Mongolisë së Brendshme në shtatë muajt e parë të 2022 arriti në afro 81.3 miliardë juanë (rreth 11.8 miliardë dollarë amerikanë), një rritje prej 19.8 për qind nga viti në vit tha departamenti të hënën, citon noa.al, agjencinë e lajmeve Xinhua.

Importet e rajonit verior nga janari në korrik u rritën 10.9 për qind nga viti në vit në 46.6 miliardë juanë, ndërsa eksportet e tij arritën në 34.6 miliardë juanë, 34.4 për qind më shumë nga viti në vit.

Gjatë periudhës, eksportet e rajonit të produkteve mekanike dhe elektrike dhe produkteve të teknologjisë së lartë u rritën me shpejtësi, me një rritje përkatësisht prej 78.4 për qind dhe 80.1 për qind.

Vëllimi i importit dhe eksportit të ndërmarrjeve private arriti në 54.8 miliardë juanë, 26.7 për qind më shumë nga viti në vit, duke përbërë 67.4 për qind të totalit të tregtisë së jashtme të rajonit. Shifra e ndërmarrjeve të investuara të huaja arriti në afro 6.5 miliardë juanë, me një rritje prej 46.1 për qind nga viti në vit.

Importi dhe eksporti midis Mongolisë së Brendshme dhe partnerëve të saj kryesorë tregtarë vazhduan të rriteshin gjatë periudhës. Tregtia midis Mongolisë së Brendshme dhe Mongolisë arriti në afro 21.5 miliardë juanë, me 24.1 për qind më shumë nga viti në vit.

Shifrat midis rajonit dhe Rusisë, vendeve përgjatë nismës “Një brez, një rrugë”, si dhe anëtarëve të tjerë të Partneritetit Gjithëpërfshirës Ekonomik Rajonal (RCEP) u rritën prej 5.5 përqind, 23.3 përqind dhe 11.2 përqind nga viti në vit, respektivisht.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd