Transmetuar më 26-06-2022, 17:44

Rusi- Putini ka thirrur një gjeneral të shëndoshë, të dalë në pension për të marrë komandën e forcave në Ukrainë.

Gjenerali Pavel, 67 vjeç, është thirrur nga jeta e tij e rehatshme në periferi të Moskës dhe i është thënë të shkojë në vijat e frontit të Ukrainës lindore.

Ai tani do të marrë drejtimin e forcave speciale ruse që veprojnë në rajon pasi ish-komandanti i njësisë u plagos rëndë në një sulm artilerie.

Një veteran i pushtimit fatkeq të Bashkimit Sovjetik në Afganistan në vitet 1980 dhe një anëtar i forcave speciale të Rusisë, gjenerali Pavel e ka lënë veten të shkojë në mënyrë të konsiderueshme që nga pensionimi pesë vjet më parë.

Mediat e huaja shkruajnë se ai ha pesë vakte në ditë dhe i pastron të gjitha me një litër vodka. Që nga kthimi në shërbim, atij i është dashur të punojë posaçërisht uniformën e tij dhe duhet të veshë dy grupe parzmore për të siguruar që trupi i tij të jetë i mbrojtur. (noa.al/M.D)