Transmetuar më 22-04-2022, 10:07

Në vitin 1662, princesha Katerina e Braganza-s e Portugalisë u martua me mbretin Çarl II të Anglisë, gjë që çoi në zakonin e pirjes së çajit prej familjes mbretërore britanike.

Në shekullin e 17-të, produktet kineze të njohura në Evropë ishin shumë më tepër se vetëm çaji, porcelani dhe mëndafshi.

Gjithashtu ishin edhe sendet e llakuara, erashkat e palosshme, çadrat e diellit, produktet e fildishit, letra e murit për zbukurimin e dhomave dhe madje edhe bartinat, apo karrocat-karrige që barteshin nga njerëzit.

Kjo prirje arriti kulmin në Evropë në shekujt e 17-të dhe 18-të.

Ndiqni videon

Jehona e lumenjve madhështorë, njihuni me mullinjtë me erë