Transmetuar më 26-10-2021, 08:50

Gjyqtari sportiv i Serie A ka skualifikuar me nga një ndeshje Josè Mourinho dhe Luciano Spalletti, të cilët u përjashtuan me kartonë të kuq gjatë ndeshjes së kampionatit midis Romës dhe Napolit.

Nga një ndeshje skualifikim edhe për Gasperinin e Simone Inzaghi. Pra, java e dhjetë e kampionatit italian do të luhet pa katër trajnerët kryesorë, pas dënimeve të cituara më lart. Spalletti, sipas gjyqtarit sportiv, "duke marrë një pozicion ironik, i është drejtuar kryesorit të ndeshjes me shprehje mosrespektuese".

Të njëjtat arsye për Gasperinin ("shprehje mosrespektuese"), i gjobitur si Spalletti me 5.000 euro. Sa i takon Inzaghit, shkaku i pezullimit është kundërshtimi flagrant dhe i ashpër ndaj vendimit të arbitrave. Megjithatë, për Mourinhon shkak është një karton i dyfishtë i verdhë.

Ja dënimet dhe arsyet:

Spalletti skualifikohet me një ndeshje dhe gjobitet me 5.000.00 € për shprehje ofenduese në fushën e lojës, në fund të ndeshjes, duke supozuar një qëndrim ironik ndaj kryesorit të ndeshjes.

Mourinho skualifikohet me një ndeshje për shkak të dy kartonëve të verdhë.

Gasperini skualifikohet me një ndeshje dhe paralajmërohet me gjobë prej 5.000.00 € për shkak të shprehjeve mosrespektuese ndaj zyrtarëve të lojës.

Inzaghi skualifikohet me një ditë ndeshje dhe paralajmërohet me gjobë prej 5,000.00 € për shkak se ka kundërshtuar në mënyrë flagrante dhe të ashpër një vendim të arbitrave.