Transmetuar më 05-09-2021, 15:09

Apple po përgatitet për prodhimin masiv të makinave elektrike. AppleInsider raporton se kompania do të prezantojë “Apple Car” më shpejt nga sa pritej, në 2024 në vend të 2027. Thuhet se Apple po viziton zinxhirin e furnizimit dhe prodhuesit e automjeteve në Korenë e Jugut dhe Japoni, Toyota Motor, SK Group dhe LG Electronics.

Qëllimi është përgatitja për prodhimin masiv të automjeteve elektrike të Apple Car në 2024. Tema kryesore e këtij diskutimi është se si të prodhohet Apple Car përballë mungesës globale të çipave.  Spekulohet se do të jetë një automjet elektrik që do të konkurrojë me Tesla dhe makina të tjera elektrike.

“Siç shihet në biznesin e telefonave inteligjentë të Apple, kompania po kërkon partnerë biznesi në Kore për biznesin e saj EV.“, tha një ekzekutiv i lartë i industrisë i përfshirë drejtpërdrejt në këtë çështje për “The Korea Times”.