Transmetuar më 13-08-2021, 00:35

Shpresojmë që askush nga ju lexues të mos vuajë nga friggatriskaidekaphobia e cila është një frikë joracionale nga e Premtja e 13 -të.

Por, ca gjëra, qofshin rastësi apo jo, ndodhin.

Kështu, e Premtja e vitit të kaluar 13 (në Nëntor 2020) ndodhi saktësisht 39 (3 x 13) javë para të Premtes së 13-të të këtij viti, më 13 Gusht 2021.

Dhe jo vetëm kaq. E premtja e vitit të ardhshëm, e 13 -ta, më 13 maj 2022, do të vijë saktësisht 39 (3 x 13) javë pas së Premtes së 13-të të vitit 2021.

Dhe këto rastësi që përfshijnë numrin 13 janë vetëm maja e ajsbergut. Mund të citojmë shumë më tepër.

E Premtja e 13 -të ndodh një herë në 2021

Sa herë që një muaj kalendarik fillon të Dielën, ai muaj do të ketë gjithmonë një të Premte të 13-të. Në 2021, 1 gusht ishte e diel. Dhe, data 13 e këtij muaji është e Premte. Kjo është e Premtja jonë e vetme e 13 -të këtë vit. Viti i fundit kalendarik me vetëm një të Premte 13 ishte më 2016 (në maj). Pas kësaj të premteje të vetme të 13 -të, do të kemi një vit tjetër me vetëm një të Premte 13, në vitin 2022 (në maj).

Dy të Premte, të 13 -të, ndodhën për herë të fundit në vitin e brishtë 2020 (13 Mars dhe 13 Nëntor 2020). Dy të Premte të 13 -të do të ndodhin më pas në vitin 2023 (13 janar dhe 13 tetor 2023).

Tre të Premte të 13 -ta kanë ndodhur për herë të fundit në 2015 (13 shkurt, 13 mars dhe 13 nëntor 2015). Një e tillë e trefishtë (me të njëjtën sekuencë) do të përsëritet 11 vjet më vonë: 13 shkurt, 13 mars dhe 13 nëntor 2026.

E Premtja e 13 -të do të përsëritet pasi të kenë kaluar gjashtë vjet, të Premten, 13 Gusht 2027.

Ne kemi një të Premte të 13 -të në 2021 (Gusht) sepse 2021 është një vit i zakonshëm prej 365 ditësh që fillon të Premten. Sa herë që një vit i zakonshëm prej 365 ditësh fillon të Premten, është e pashmangshme që muaji Gusht të fillojë të Dielën. Dhe, siç u përmend më parë, çdo muaj që fillon të Dielën do të ketë një të Premte të 13 -të.

Hera e fundit që një vit i zakonshëm filloi të Premten ishte 11 vjet më parë, në vitin 2010. Herën tjetër do të jetë gjashtë vjet më vonë, në 2027.

Disa prej jush mund të pyesin nëse ka ndonjë formulë që rregullon sesi "drama" e së Premtes e 13 -të përsëritet. Përgjigja është po. Mbani në mend se kjo e Premte gushti 13 e vetme e këtij viti mund të ndodhë vetëm në një vit të zakonshëm prej 365 ditësh, dhe kur 1 Janari bie të Premten.

Lind pyetja: A janë të gjitha këto të Premte të 13 -të një super rastësi? Ndoshta vetëm çudira të kalendarit? Ndoshta!

Tani të flasim për diçka që ndodh sot. Duke nisur nga mesnata që hyn e Premtja 13, një shi asteroidësh do të ndiqet në mbarë planetin.

Janë më shumë se 100 yje që do të shuhen dhe do të bien poshtë duke krijuar një pamje të rrallë.

Dukuria do të mund të shihet sidomos këtë të Premte 13, por me intensitet më të ulët edhe ditët në vazhdim për të krijuar një tjetër fushë asteroidësh më 22 Gusht, raporton noa.al.

Sot është e Premte 13 Gusht 2021 dhe kjo është dita e 225 e këtij viti. Deri në ndërrimin e viteve kanë mbetur edhe 140 ditë.