Në Hong Kong zero infeksione në 5 ditët e fundit, shpërthen Heather Parisi: Pse duhet të vaksinohemi?
Transmetuar më 13-05-2021, 13:38

Heather Parisi i kthehet situatës së Covid dhe vaksinave, duke ngritur sërish dyshime dhe debate.

Hong Kong ka regjistruar më pak se 12,000 raste dhe 210 vdekje të lidhura, që nga fillimi i pandemisë.

Qyteti i njohur aziatik nuk ka regjistruar ndonjë të infektuar për të pestën ditë radhazi. Kështu që qytetarët e Hong Kongut po pyesin: pse duhet të vaksinohemi?!

Showgirl e njohura paraqet situatën me vaksinat, në rrjetet e saj sociale.

“Në Hong Kong në vitin 2020 rreth 150 njerëz nga 7.5 milion banorë/ me Covid-19 vdiqën – shkruan ajo në Instagram. “Në Hong Kong që kur filloi vaksinimi një muaj e gjysmë më parë, 15 njerëz kanë vdekur pas vaksinës nga 440,000 të vaksinuar. Dhe tani qeveria e Hong Kongut po mendon pse njerëzit në Hong Kong po shfaqen kaq hezitues për t’u vaksinuar …”.

“Për të shmangur dyshimet, jam duke folur me një qytetar të Hong Kong – ai ende shkruan në Instagram – dhe i referohet realitetit në të cilin jeton. Qëllimisht nuk përdora përqindje në mënyrë që të mos ngatërroja shkallën e vdekshmërisë (numri i njerëzve që vdiqën për shkak të sëmundjes me numrin e përgjithshëm të pacientëve) me shkallën e vdekshmërisë (numri i njerëzve që vdiqën për shkak të sëmundjes me numrin e përgjithshëm të njerëzit e ekspozuar) e tërë popullsia). Krahasimi i bërë nga popullsia e Hong Kongut (dhe të cilën unë raportoj) është se, nëse kjo prirje do të konfirmohej (15 vdekje, pas vaksinës, për çdo 400,000 të vaksinuar në muaj) në fund të vitit, do të kishte pasur 180 vdekje pas vaksinës, krahasuar me 5 milion të vaksinuar. Këto janë shifrat zyrtare dhe raportohen nga agjencitë qeveritare (të gjithë janë të lirë t’i besojnë si edhe shifrat e dhëna nga çdo qeveri tjetër). Dhe janë këto shifra që përcaktojnë mungesën e entuziazmit të popullatës së Hong Kongut për t’u vaksinuar”, tha Heather Parisi.

/a.m/NOA.al