Libri i saj për fëmijë, i kopjuar nga një autor tjetër, Meghan Markle në telashe: Akuza për plagjiaturë
Transmetuar më 05-05-2021, 14:35

Libri i parë i Meghan Markle, i cili shënoi debutimin e saj në letërsinë për fëmijë, ka krijuar mjaft polemika.

Kjo pasi në vendet e zhvilluara mund të jesh pjesë e familjes Mbretërore, por kjo nuk do të thotë se mund të kesh edhe privilegjin të vjedhësh të drejtën e autorit, siç ndodh me disa vende të prapambetura.

Në fakt, ka dyshime, pasi disa vërejnë se ideja e librit të saj është rezultat i plagjiaturës së një libri të botuar katër vjet më parë.

Dukesha 39-vjeçare njoftoi dje se "The Bench" do të dalë më 8 Qershor për “Random House”, dhe tha se për këtë libër ishte frymëzuar nga lindja e djalit të saj Archie, si dhe nga marrëdhënia që ishte vendosur midis tij dhe babait të tij, princit Harry.

Sidoqoftë, dikush ka vërejtur, bazuar në pamjet paraprake dhe ilustrimet e filtruara për shtypin, një ngjashmëri të ngushtë me një libër të vitit 2018 të Corrinne Averiss, "Djali dhe stolat".

Jo vetëm që titulli dhe kopertina janë të ngjashëm, vuri në dukje një përdorues i Twitter, por edhe historia është gjithashtu shumë e ngjashme: janë një baba dhe një djalë që kanë një "lidhje të veçantë" mes tyre. Një tjetër shkroi se "shpreson që autori ta padisë Markle”.

/a.m/NOA.al