Dita e Lirisë së Medias, Kim: SHBA mbështet sigurinë e gazetarëve dhe punonjësve të medias
Transmetuar më 03-05-2021, 10:08

Ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim, në Ditën e Lirisë së Medias, është shprehur se SHBA mbështet sigurinë e gazetarëve dhe punonjësve të medias.

Sipas Yuri Kim Demokracia kërkon liri të shprehjes si dhe kërkon qasje në informacione të sakta dhe faktike nga media të pavarura.

“Në Ditën e Lirisë së Medias, SHBA riafirmon mbështetjen për lirinë e shtypit dhe për sigurinë e gazetarëve dhe punëtorëve të medias në të gjithë botën, përfshirë Shqipërinë. Demokracia kërkon liri të shprehjes dhe qasje në informacione faktike dhe të sakta të siguruara nga media të pavarura.” shkruan Yuri Kim.

Më herë Ambasada e SHBA në Tiranë jep një mesazh në Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Medias, teksa falënderon gazetarët dhe punonjësit e medias në të gjithë botën.

“Media e pavarur është thelbësore për demokracitë e gjalla dhe të qëndrueshme. Gazetaria ka një rol kyç në luftën kundër korrupsionit, në nxjerrjen në pah të shkeljeve të të drejtave të njeriut dhe në shpërndarjen në publik të informacionit të besueshëm. Në Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Medias, ne falënderojmë gazetarët dhe punonjësit e medias në të gjithë botën”, thuhej në mesazhin e ambasadës amerikane./K.B/NOA.al