6 shenja që tregojnë se produkti që keni blerë nuk është origjinal
Transmetuar më 01-05-2021, 13:34

Vlera e përbashkët e mallrave të falsifikuara në të gjithë botën në vitin 2019 ishte 509 miliardë dollarë, thonë studiuesit.

Produktet e rreme janë bërë aq të përhapura dhe të bëra mirë saqë nganjëherë bëhet shumë e vështirë të thuash nëse një produkt që do të bësh është i vërtetë apo jo.

Disa  truke që mund të dëshironi të përdorni për të mbrojtur veten nga blerja e produkteve të rreme i gjeni në këtë artikull.

1.Asnjë detaj kontakti

Një tipar që produkteve të rreme shpesh u mungon është informacioni në lidhje me kompaninë që ka prodhuar produktin së bashku me të dhënat e kontaktit.

Nëse kompania nuk ofron një adresë, email, faqe në internet ose numër telefoni të brandit origjinal në mënyrë që të marrë reagime nga klienti, është një çështje shqetësuese.

2.Aksesorë që mungojnë

Kompani të ndryshme të mëdha u kërkojnë konsumatorëve të tyre të jenë jashtëzakonisht të vëmendshëm ndaj të gjithë artikujve shtesë që duhet të vijnë me produktin kryesor që blini.

Për produktet e teknologjisë, kontrolloni nëse kufjet, ngarkuesit dhe udhëzimet janë përfshirë në paketim. Për rrobat dhe aksesorët, kontrolloni kartat e garancisë dhe pasaportat.

3.Pozicionimi i gabuar i shenjave dalluese dhe logove

Para se të blini ndonjë produkt me markë emri, së pari kaloni nëpër fotografi dhe kushtojini vëmendje  logove dhe shenjave dalluese.

Zakonisht, markat vendosin logot e tyre në vende specifike, duke përdorur shkronja dhe madhësi unike. Falsifikimet nuk janë në përgjithësi aq precize, dhe ju do të jeni në gjendje të përcaktoni nëse produkti është apo jo i vërtetë.

4.Modele të pasakta

Kur blini rroba dhe çanta, kushtojini vëmendje të veçantë qepjeve. Në produktet autentike, qepjet do të jenë të pastra, të bukura dhe të drejta, që do të thotë se modelet do të jenë të barabarta.

Sidoqoftë, në produktet e rreme, qepjet zakonisht bëhen dobët, dhe modelet duken të pabarabarta dhe të shtrembër.

5.Një rast i pasaktë

Kur blini AirPods, mund të identifikoni nëse janë origjinale apo jo para se t’i hapni ato. Shikoni rastin. Në një produkt të falsifikuar, butoni i kthimit do të jetë shumë më i lartë se në rastin origjinal. Gjithashtu, kutia autentike do të ketë titullin origjinal që kanë të gjitha produktet e Apple.

6.Paketim i lirë

Markat i kushtojnë shumë vëmendje mënyrës së paketimit të produkteve të tyre, prandaj paketimi i një produkti autentik do të jetë i një cilësie të mirë. Nëse kutia duket e dobët, ngjyra sportive të venitura, pëlhura të errëta ose një pamje e veshur e përgjithshme, kjo do të thotë që produkti është i rremë.