Brenda qytetit që nuk njeh forcën e ligjit, përdhunimet dhe vrasjet kthehen në ‘zakon’
Transmetuar më 16-04-2021, 11:39

(Foto: Infermierja Gayle Woodford u gjet e vdekur dhe besohet se ishte përdhunuar para se të zhdukej nga shtëpia e saj në Fregon, Australi)

Një qytet i vogël në Australi është cilësuar "tërësisht jashtë kontrollit” të ligjit, pasi mungesa e pranisë së saj policore apo edhe mungesa e ndëshkimit, ka shtuar sulmet e  dhunshme seksuale dhe të pakontrolluara.

Sulmet tronditëse janë një dukuri e shpeshtë në komunitetin e Fregon, pasi ky qytet është plotësisht larg radarëve të policëve. Qyteti u rikthye në qendër të vëmendjes pasi një infermiere u përdhunua dhe u vra brutalisht.

Trupi i nënës së dy fëmijëve u gjet tre ditë pasi ajo u zhduk nga shtëpia e saj në Fregon – rreth 1.300 km në veri të Adelaidës – raporton Daily Mail.

Ajo u vra nga duart e një banori lokal.

Kryepolici i qarkut rekomandon që duhet të vendoset një prani e përhershme policore në zonë duke pasur parasysh nivelet shqetësuese të dhunës dhe "atmosferën e mosfunksionimit të ligjit".

Rajonit më të afërt të policisë i duhet rreth një orë e gjysmë për të shkuar nëse ka thirrje për ndihmë në Fregon, sipas një raporti.

Por një hetues tha se ishte e vështirë të përcaktohej nëse një prani e policisë në qytet do të kishte parandaluar vdekjen e Gayle.

Ai shtoi se kjo do të vepronte si parandalues ​​për krimet e tjera.

Mjeku ligjor tha se dëshmitë flasin për krime të pakontrolluara, që vijnë si mungesë e pranisë së policisë.

Burri pas vdekjes së Gayle, Dudley Davey, u deklarua fajtor për përdhunimin dhe vrasjen e saj dhe është burgosur për të paktën 32 vjet.

Vrasja e Woodford është në përputhje me paligjshmërinë e përgjithshme brenda komunitetit Fregon dhe faktin se kjo atmosferë e mosfunksionimit dhe dhunës kryesisht mbeti e pakontrolluar

Fregon është një komunitet vendas, ku jetojnë popujt indigjenë të territorit Australian.

Gjykata dëgjoi se si autori i krimit të fundit kishte sulmuar një infermiere tjetër në Fregon në vitin 1998.

/a.m/NOA.al