I varrosur 2 mijë vite më parë, zbulohet njeriu me gjuhë të artë!
Transmetuar më 02-02-2021, 18:02

Arkeologët kanë zbuluar mumie  2,000-vjeçare me gjuhë të artë të vendosura brenda gojës së tyre në Egjiptin verior.⁣

Një ekip egjiptian-domenikan që punonte në tempullin Taposiris Magna të Aleksandrisë zbuloi 16 varre të prera në shkëmb, të njohura në epokën greke dhe romake, për mumiet.

Mendohet se egjiptianët e lashtë iu vendosën fletë ari, të formuara si gjuhë, pasi ata besuan se atëherë mund të flisnin para gjykatës së perëndisë Osiris – zotit të botës së krimit si dhe gjykatësit të të vdekurve – në jetën e përtejme.

/a.m/NOA.al