NASA/ Publikohen pamjet e ralla të shpërthimit të një vullkani në Venus
Transmetuar më 02-11-2020, 15:56

NASA ka publikuar pamje të mrekullueshme  të shpërthimit të një vullkani në Venus.

Sipas ekspertëve, këto vullkane luajnë një rol të rëndësishëm në ekzistencën e mundshme të jetës në planet.

Pamjet nga Venuai janë tepër të rralla.

Ndërkohë, dihet që Afërdita është  objekti më i shkëlqyer në qiellin e natës pas Hënës.

Megjithëse vullkanet e Afërditës kanë qenë aktive për 500 milion vjet dhe nuk ka asnjë provë të aktivitetit tektonik, NASA lëshoi ​​të dhëna të reja për vullkanet aktive në fillim të këtij viti,  duke shpjeguar nxehtësinë e deritanishme të pashpjegueshme në zonat e trupit qiellor.

/S.H /NOA.al