Edhe pastrueset në Japoni të kualifikuara, me rrogë 5000-8000 dollarë
Transmetuar më 29-10-2020, 17:02

Sanitarët apo pastrueset në Japoni quhen "inxhinjerë shëndetësorë" dhe kanë një rrogë prej 5000-8000 dollarësh në muaj.

Ndërkohë që një pastruese duhet t’i nënshtrohet testeve me shkrim dhe me gojë!

Si një ndër vendet më të zhvilluara në botë Japonia ka menduar se si ta edukojë më së miri brezin e ardhshëm duke i mësuar shumë gjëra në lidhje me pastërtinë.

Nxënësit japonezë pastrojnë shkollat çdo ditë një çerek ore së bashku me mësuesit e tyre.

Kjo bën të mundur përgatitjen e një brezi modest që kujdeset ndaj pastërtisë.

/S.H /NOA.al