Etiketat e maturisë që monitorojnë nivelet e alkoolit të shkelësve çdo 30 minuta shpërndahen në Uells
Transmetuar më 21-10-2020, 10:32

Pajisjet testojnë djersën e shkelësve çdo gjysmë ore dhe paralajmërojnë shërbimet e provës nëse zbulohet alkool.

Etiketat e maturisë që monitorojnë nivelet e alkoolit të kriminelëve çdo 30 minuta po shpërndahen në Uells nga sot.

Etiketat e kyçit të këmbës do t’u shpërndahen shkelësve "të varur nga alkooli" si pjesë e urdhrave të rinj të abstinencës, që mund t’u ndalojë atyre të pinë për katër muaj.

Kjo risi po surprizon të gjithë vendin. Çmimi? Qesharak! (vetëm 69 dollarë)

Pajisjet monitorojnë djersën e personit dhe e testojnë për praninë e alkoolit.

Nëse kriminelët të cilëve u është ndaluar pirja kanë zbuluar se kanë konsumuar alkool, shërbimi i provës do të lajmërohet dhe ata mund të urdhërohen të paraqiten në gjykatë, të gjobiten ose të futen në burg.

Stafi i provës do të jetë në gjendje të tregojë nëse etiketat janë manipuluar dhe mund të bëjnë dallimin midis alkoolit në pije dhe atij që gjendet në pastruesin e dorës ose parfumin.

Etiketat janë provuar tashmë në Londër, Humberside, Lincolnshire dhe North Yorkshire dhe do të shpërndahen në pjesën tjetër të Anglisë vitin e ardhshëm.

Rreth 39% e krimit të dhunshëm është kryer nën ndikimin e alkoolit, sipas shifrave të Ministrisë së Drejtësisë.

/NOA.al