Drejt zhdukjes sporti i lashtë, nuk lejon burrat të martohen
Transmetuar më 15-09-2020, 16:40

Është një ndër sportet më të lashta në botë, por sot rrezikon të zhduket.

Bëhet fjalë për një lloj mundjeje në Indi.

Shkak i rrezikut të zhdukjes është për arsye se nga mundësit kërkohet që të mos martohen asnjëherë.

Po ashtu e kanë të ndaluar të kryejnë marrëdhënie seksuale, të mos konsumojnë pije alkoolike dhe të mos tymosin.

Një mundës Kushti stërvitet 12 orë në ditë dhe rekrutohet që 6 vjeç.

Por duket se brezat e rinj e kanë humbur interesin për këtë lloj sporti, për shkak të disiplinës dhe kushteve. /k.k/noa.al/