Elvin Guri jep bursa në mbështetje të studentëve në Kosovë
Transmetuar më 03-06-2020, 16:38

Krijohet Fondi i Bursave “Ralitsa dhe Elvin Guri” për studentë të talentuar, me të ardhura të ulëta dhe me potencial të ndritshëm. Fondi i bursave u bë i mundur në sajë të bujarisë së z. Elvin Guri dhe bashkëshortes së tij, znj. Ralitsa Agayn-Guri, të cilët besojnë në fuqinë transformuese të edukimit.

Me një zotim prej 30,000 euro që do të shpërndahet gjatë tre viteve të ardhshme, z. dhe znj. Guri po vazhdojnë të zgjerojnë horizontin e asaj që do të thotë rritje në qasjen e edukimit. “Ralitsa dhe unë jemi jashtëzakonisht të lumtur që kemi mundësinë dhe privilegjin të krijojmë një program bursash në RIT Kosovo (A.U.K), tha z. Guri, dhe mezi presim të bëjmë më shumë në të ardhmen.”

Z. dhe Znj. Guri besojnë se mbështetja e arsimit të lartë është një investim afatgjatë që prodhon një komunitet të shëndetshëm dhe të suksesshëm.

“Mbështetja në arsim cilësor për të rinjtë shqiptarë, veçanërisht ata nga Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi, ka qenë një nga qëllimet e jetës sime”, tha Z. Guri.

Pas nënshkrimit të Memorandumit të Mirëkuptimit, Dr. Kamal Shahrabi, President i Përkohshëm dhe Dekan në RIT Kosovë (A.U.K) falënderoi zotin dhe zonjën Guri për kontributin e tyre bujar. "Pandemia e COVID-19 ka pasur një ndikim të konsiderueshëm shëndetësor dhe ekonomik që dërrmoi aftësinë financiare të studentëve tanë për t’u regjistruar ose për të përfunduar studimet e tyre, tha Dr. Shahrabi, duke krijuar këtë bursë, ne do të jemi në gjendje t’i ndihmojmë disa prej studentëve që kanë nevojë për mbështetje, veçanërisht gjatë këtij viti.”

Ndërsa bursa është e orientuar drejt mbështetjes së studentëve të saporegjistruar, për vitin akademik 2020-21, Bursa "Ralitsa dhe Elvin Guri" do të mbështesë edhe studentët aktualë.

Z. Elvin Guri është një investitor dhe sipërmarrës me 15 vite përvoje të suksesshme në sektorin bankar dhe të kapitalit privat. Z. Guri është gjithashtu një aksioner i rëndësishëm në Telekom Albania. Z. Guri ka fituar gradën Bachelor në AUBG në Bullgari dhe MBA Ekzekutive nga Universiteti i Oksfordit. Për më tepër, Elvini mbështet disa nisma arsimore në Bullgari dhe Shqipëri, përfshirë AUBG, Mësimdhënie për Bullgarinë ("Zaedno kundër Chas") dhe Junior Achievement.