Ish-ministri i Shëndetësisë: Diçka nuk shkon me koronavirusin në Shqipëri
Transmetuar më 27-05-2020, 16:39

Tritan Shehu, ish-ministër Shëndetësie, thotë se kurba anormale në Shqipëri tregon se diçka nuk po funksionon në menaxhimin e pandemisë së Covid-19.

“E kam ngritur disa herë shqetësimin për kurbën anormale në Shqipëri. Është një kurbë pa trend, që tregon se diçka nuk funksionon dhe nuk shkon. Anëtarët e Komitetit Teknik duhet të japin shpjegime për këtë kurbë të çuditshme, që nuk e gjen në asnjë vend tjetër. Mendoj se ajo që nuk shkon lidhet me numrin shumë të vogël të testimeve, gjë që nuk të lejon të dalësh në përfundime. Së dyti, metodologjia lë shumë për të dëshiruar. Së treti, kurba duket sikur lëviz me çelës poshtë tavolinës, në bazë të konjukturave politike. Së katërti, masat që merren janë joracionale dhe i fusin qytetarët në hapësira të ngushta, duke mos i lënë që të dalin në hapësira të hapura”, shpjegoi Shehu.

Që kurba të mos përdoret sipas konjukturave të ndryshme politike, ish-ministri theksoi se “profesionistët duhet të bëjnë më shumë oponencë, siç bëjnë kolegët e tyre në SHBA, Gjermani, Francë apo Itali, për të mbrojtur konceptet shkencore dhe vizionin e tyre”.

“Të mos heshtin përpara arbitraritetit të pushtetit. Duhet të kenë më shumë guxim për të thënë qartë mendimin e tyre”, nënvizoi Shehu në intervistë me A2.

Sipas tij, është shenjë e keqe fakti që një vatër e re është krijuar në QSUT: “Shenjë e keqe është numri i lartë i rasteve në spitale, kjo tregon se nuk shkon diçka e madhe në masat e mbrojtjes së personelit mjekësor”.

Në fund, Shehu tregoi edhe mënyrën se si mund të korrigjohen gabimet e deritanishme, sipas tij, në menaxhim: “Me testime virologjike dhe imunologjike mund të korrigjohet ajo që është bërë gabim”.

Loading...