Bylykbashi flet me nene: Pse që nga 24 maji, gjendja e fatkeqësisë natyrore është antikushtetuese
Transmetuar më 25-05-2020, 09:56

Që nga e diela e Fiter Bajramit, “gjendja e ‎fatkeqësisë natyrore”dhe masat e jashtëzakonshme të Kryeministrit Edi Rama janë antikushtetuese.

Kështu thotë eksperti ligjor i Partisë Demokratike, Oerd Bylykbashi, duke cituar nenet e Kushtetutës.

Ai thotë se mbajtja e këtyre masave përtej 23 majit nuk ka vlerë kushtetuese sepse Parlamenti nuk mund ta zgjaste gjendjen e fatkeqësisë natyrore më shumë se një muaj pa një vendim të ri.

Sipas tij, kufizimi i lirisë së lëvizjes së shqiptarëve dhe të gjitha lirive të tjera nga Kryeministri Rama, që nga 24 maji, ‎e në vazhdim është antikushtetues.

“Qeveria duhej të kërkonte shtyrje të re 30 ditore më 23 maj, të raportonte në Parlament për masat e ndërmarra nga 24 prilli ‎deri më 23 maj, të dëshmonte sa efikase ishin ato dhe pse duhej zgjatur edhe me 30 ditë të tjera gjendja e fatkeqësisë natyrore dhe kufizimi i lirive. Kjo është arsyeja e afatit kushtetues 30 ditor, llogaridhënia e qeverisë dhe jo tekat e Ramës në 22.00 të natës në Facebook. Parlamenti ka detyrimin që t’ju mbrojë të drejtat nga qeveria por harrojeni që ky Parlament si shtupë lecke në duart e Edi Rames t’ju mbrojë”, shkruan Bylykbashi.

Ai shton se statistikat e Covid-19 nuk justifikojnë rrëmbimin dhe dhunimin e të drejtave të qytetarëve nga Edi Rama.

Në mbyllje ai bën një thirrje, “Qytetarë, refuzoni që ‘distancimi ‎social’ i neuroneve të Kryeministrit dhe pamundësia e tyre për t’u takuar me njeri-tjetrin në mendime logjike e racionale në interesin tuaj, të dhunojë lirinë tuaj të lëvizjes‎! Rimerrni të drejtat dhe liritë tuaja!” /a.y/noa.al

Loading...