“Virusi nuk përcillet përmes ushqimit”, mjeku ka një mesazh për qytetarët
Transmetuar më 26-03-2020, 14:02

Mjeku Arjan Ahmeti teksa deklaroi se COVID-19 është shumë agresiv, i bëri thirrje qytetarëve shqiptarë që të vetëizolohen dhe të respektojnë rregullat e vendosura nga OBSH.

Në një lidhje skype për ‘News24’ Ahmeti tha se periudha e inkubacionit të këtij virusi është 20 ditë, ndërkohë që ai nuk përcillet përmes ushqimit. Mes të tjerash ai theksoi se maskat duhet të mbahen nga personat që janë mbartës të këtij virusi dhe personeli mjekësor. Mjeku i apeloi qytetarëve që këta të fundit nëse e duan veten dhe njëri-tjetrin, duhet të distancohen.

“Periudha e inkubacionit është deri në 20 ditë. Ky virus nuk përcillet përmes ushqimit. Ky virus ul stabilitetin, dhe ai është i ndjeshëm ndaj thatësirës, dhe ndaj detergjenteve. Ndaj OBSH ngulin këmbë që të lajmë duart shpesh. I referohet vetive strukturore qe ka ky virus. Lidhur me maskat, ato duhet të mbahen nga personat të sëmurë dhe nga personeli mjekësor. Ndaj me të drejtë kryeministri nguli këmbë se gjithsecili nga ne duhet të konsiderojë veten mbartës të virusit.

Maska mbajnë ata që konsiderohen e nevojshme vetëm për të sëmurët. Distanca ndaj njëri-tjetrit duhet të jetë 2 metra. Më mirë një mungesë kontakti sot sesa një rast nesër. Temperaturat e larta thuhet se stopojnë përhapjen e virusit. Mesazhi im për bashkëqytetarët e mi është shpresë dhe besim. Nëse duam të mbrojmë sistemin shëndetësor, që mos të kolapsohet, të mbrojmë familjet tona, duhet të respektojmë masat. Nëse e duam njëri-tjetrin, nëse e duam familjen, izolohuni në shtëpitë tuaj. Mbani distancën publike. Vetëm kështu do t’ia dalim mbanë. Mos harroni kujdesin ndaj higjienës, lani duart dhe dezinfektojini ato.”, tha mjeku.

PËRDITËSIM LIVE

Loading...