Koronavirusi/ Korea punon për “antitrupin”, rezultate brenda 15-20 minutave
Transmetuar më 23-03-2020, 15:59

Kompania koreane Celltrion ka përfunduar me sukses fazën e parë të zhvillimit të një trajtimi antiviral për të luftuar Covid-19 dhe synon të nisë një test të shpejtë diagnostikimi të vetë-analizës që mund të sigurojë rezultate brenda 15-20 minutave.

Kompania me qendër në Seul njoftoi këtë në një shënim. Celltrion u zgjodh nga Qendrat Koreane për Kontrollin e Sëmundjeve, si zhvilluesi i preferuar për një projekt antitrupi monoklonal për të trajtuar dhe parandaluar Covid-19.

Koreja ishte një nga vendet e para që u prek nga pandemia dhe Celltrion identifikoi antitrupat e marra nga gjaku i pacientëve të shëruar dhe besohet se ishte e përfshirë në neutralizimin e virusit, duke ndihmuar kështu në shërimin.

Këto antitrupa i nënshtrohen testeve të mëtejshme për të identifikuar se cilat janë më efektive në neutralizimin e virusit përgjegjës për Covid-19. Pasi të identifikohen, ato do të formojnë bazën e trajtimit antiviral i cili do të testohet në provat preklinike dhe klinike në të gjithë botën në tremujorin e tretë të vitit 2020.

Celltrion gjithashtu planifikon të zhvillojë një ‘super antitrup’ të aftë për të sulmuar dhe neutralizuar të gjitha llojet e tamponeve të lidhura me koronavirusin, siç janë ato që shkaktojnë Covid-19 dhe Sars, duke lejuar mbrojtje të mëtejshme kundër mutacioneve të papritura. Celltrion shpreson që kandidati i ‘super antitrupave’ do të ndihmojë në përgatitjen për situata të mundshme pandemie në të ardhmen.

Përveç zhvillimit terapeutik të antitrupave, Celltrion synon të nisë një test diagnostikues të shpejtë të vetë-analizës në verën e këtij viti. Ai do të përqendrohet në gjenin që kodon proteinën e pikut (S) në sipërfaqen e koronavirusit, një glikoproteinë thelbësore për hyrjen virale në qelizat njeriut.

Testi është krijuar për të treguar rezultate brenda 15-20 minutash, me ndjeshmëri dhe specifikë të optimizuar dhe karakteristika precize më të mira. Pasi të jetë marrë një markë CE, testi i shpejtë diagnostikues i vetë-analizës do të bëhet e disponueshme në të gjithë Evropën përmes Celltrion Health.

Celltrion planifikon të paraqesë një aplikim për autorizimin e pajisjes tek FDA në Shtetet e Bashkuara dhe autoritete të tjera rregullatore pasi të marrë të dhënat përkatëse.

"Trajtimi ynë antiviral për Covid-19 – tha Ki-Sung Kwon, kreu i Divizionit R&D të Celltrion – është krijuar për të trajnuar sistemin imunitar për të prodhuar antitrupa që njohin dhe bllokojnë proteinën e pikut të përdorur nga virusi për të depërtuar në qelizat njerëzore.

Antitrupat që lidhen me antigjenin Covid-19 do të përdoren gjithashtu për të zhvilluar një pajisje diagnostikuese. Kemi zbatuar një plan gatishmërie emergjente në fillim të epidemisë së koronavirusit 2019, duke nxitur zbulimin, zhvillimin dhe ekskluzivitetin tonë ekskluziv. prodhimi i antitrupave "./b.l/noa.al/

Loading...