Seksi oral, 5 gjëra që pak kush i di
Transmetuar më 10-02-2020, 10:40

Seksi oral duket se nuk është më një tabu, ai është demokratizuar nga një numër i mirë i filmave, serialeve dhe revistave, megjithëse ka aspekte që ndonjëherë janë ende pak të njohura. Uebfaqja American Medical Daily përmblodhi disa informacione në lidhje me këtë në mënyrë që të informojë përdoruesit se çfarë të dinë përpara se të përfshihen në një raport të tillë.

1.Burrat japin atë që marrin

Ne priremi të mendojmë të kundërtën, megjithatë burrat, veçanërisht pas moshës tridhjetë vjeç, praktikojnë seks oral me partnerët e tyre aq sa marrin. Sipas një studimi të cituar nga Medical Daily, gati 70% e burrave të moshës 30 deri 39 vjeç praktikojnë seks oral, krahasuar me 59% të grave të së njëjtës moshë.

2.Seksi oral zvogëlon rrezikun e paraklampsisë

Seksi oral është veçanërisht i rekomandueshëm për gratë shtatzëna, sipas hulumtimeve të bëra 15 vjet më parë. Shkencëtarët kanë lidhur ekspozimin ndaj spermës së babait të fëmijës me një rrezik të zvogëluar të kësaj sëmundje të zakonshme të lidhura me shtatzëninë, e karakterizuar nga presioni i lartë i gjakut dhe prania e proteinave në urinë.

3.Zvogëlon vjelljen në shtatzani

Përsëri, seksi oral duket se është i dobishëm kur pret një fëmijë. Për të luftuar vjelljen tipike të muajve të parë të shtatzënisë, asgjë nuk duket se funksionon më mirë sesa spermatozoidi i partnerit. Medical Daily shprehet se nëse nuk jeni mësuar me seksin oral, herët e para mund të shkaktojë vjellje, por trupi më pas zhvillon një formë tolerance që ndihmon në qetësimin e saj.

4.Seksi oral mund të shkaktojë kancer

Seksi oral i kryer pa mbrojtje do të rrisë ndjeshëm rrezikun e kancerit, veçanërisht atë të fytit, sipas një ekipi të studiuesve amerikanë. Në fakt, papillomaviruset njerëzore, përgjegjëse për lloje të ndryshme të kancerit, transmetohen përmes seksit oral.

5.Ai mund t’ju ​​dërgojnë IST

Seksi oral gjithashtu ekspozon ndaj infeksioneve seksualisht të transmetueshme, duke përfshirë SIDA, sifilizin, herpesin dhe hepatiti B. Mënyra e vetme për të shmangur ndonjë rrezik transmetimi është përdorimi i një prezervativi.

Çfarë është preeklampsia?

Gjatë shtatëzënësisë dhe gestozës, rënia e presionit dhe ënjtja janë karakteristike. Në prani të preeklampsisë, këto simptoma përkeqësohen vazhdimisht. Shpesh kjo sëmundje zhvillohet në një datë të mëvonshme, në fund të tremujorit të dytë ose të tretë. Sidoqoftë, ndonjëherë sëmundja shfaqet në gjysmën e parë të shtatëzanisë.

Një rritje e presionit të gjakut ndikon në rrjedhjen e gjakut në placentë dhe substancat e dobishme dhe elementët gjurmë që përmbahen në të. Për shkak të furnizimit të dobët të gjakut, fëmija merr jo vetëm më pak oksigjen, por edhe më pak ushqim.

Mundësia më e keqe për zhvillimin e fetusit është një sasi e pamjaftueshme e oksigjenit dhe ushqyesve. Përveç zhvillimit të ngadaltë, mund të shfaqen sëmundje të ndryshme patologjike. Preeklampsia prek gjithashtu nënën fuqishëm, përkeqëson funksionimin e mëlçisë, veshkave dhe sistemit nervor, por më e rëndësishmja, përkeqësimi i trurit./b.l/noa.al/