Transmetuar më 22-01-2020, 12:41

Furra me mikrovalë është shumë e pranishme në shtëpitë tona, dhe na ndihmon të shpejtojmë disa hapa, por shpesh pyesim veten nëse është me të vërtetë e rrezikshme apo jo.

Le të fillojmë me mënyrën se si funksionon kjo pajisje, ajo funksionon përmes një bashkëveprimi midis grimcave të ujit dhe yndyrnave që janë brenda ushqimit që ne gatuajmë, ose ngrohjes, dhe fushave magnetike që formohen për shkak të rrezatimit që lëshohet.

Më shpesh, këto fusha magnetike shihen me shumë dyshime, sepse në krahasim me të tjerët që kanë një efekt, absolutisht në malinj.

Por siç thonë ekspertët, rrezatimi që lëshohet nuk është absolutisht i krahasueshëm me më të fuqishmin që mund të shkaktojë tumore apo edhe mutacione brenda ADN-së tonë, sepse këto janë përhapje me origjinë natyrore.

Një problem që mund të kemi me furrën me mikrovalë është një tjetër dhe nuk ka të bëjë me rrezatimin. Për shkak se ajo arrin temperatura relativisht të ulëta, të cilat nuk janë të mjaftueshme për të zhdukur bakteret, në ato ushqime që nuk janë ruajtur në mënyrë të përsosur ose që janë vendosur në ushqimet e mbetura në frigorifer.

Por sigurisht që mund të përdorni mikrovalën pa asnjë problem, këshillohet që të mos ngrohni këto ushqime: oriz, perime me gjethe jeshile, patate. Për pjesën tjetër ne mund ta përdorim atë, pa pasur më frikë, se valët mund të na lëndojnë./b.l/noa.al/