Fëmija autik dhunohet nga mësuesit në shkollë
Transmetuar më 22-01-2020, 11:45

Fëmija autik rrihet nga mësuesit! Një histori absurde që vjen nga Herculaneum, provinca e Napolit në Itali. Ishin prindërit e fëmijës ata që raportuan ngjarjen. Edhe një herë mësuesit në karriget e hetuesve.

Fatkeqësisht, nuk është e mundur të shpjegohet fenomeni në rritje, me mësuesit gjithnjë e më shumë në qendër të vëmendjes për ngjarjet e lajmeve. Mësuesit duhet ta zgjedhin këtë punë edhe për dashurinë e të vegjëlve.

Përkundrazi, gjithnjë e më shpesh kuptojmë se jemi përballur me një kategori njerëzish të marrë nga stresi, të cilët më pas shkarkojnë me dhunë ndaj fëmijëtve. Natyrisht ne po flasim për përjashtime dhe jo për rregullin.

Kjo është, e asaj pjese të pakicave të mësuesve që njollosin veten me këto episode serioze. Si dhuna ndaj fëmijëve. Dhe në këtë rast dhuna dhe rrahjet ndaj një fëmije të prekur nga autizmi.

Ishin prindërit e fëmijëve të tjerë ata që alarmuan familjen e fëmijës ata që raportuan mësuesin. Nga deklaratat e prindërve të fëmijës së vogël me autizëm është e qartë se mësuesit e raportuar në Prokurorinë e Torre Annunziata janë dy plus drejtori. E gjitha filloi kur mësuesja kujdestare mori lejen e lindjes dhe u zëvendësua nga një mësues i dytë.

Ishte mësuesi i matematikës ai që do të kishte rrahur djalin e tyre. Me shqelma dhe shuplaka, madje më shumë se një herë. Dhe gjithashtu para nxënësve të tjerë në klasë. Përveç saj, një tjetër mësuese u raportua te drejtori.

Hetimet janë duke u zhvilluar për të hedhur dritë mbi përgjegjësitë e mësuesve, veçanërisht në atë të matematikës./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...