Transmetuar më 14-01-2020, 12:43

Vitamina C, sa herë kemi dëgjuar për të. Dhe ne kemi dëgjuar gjithmonë se është ndoshta më e rëndësishmja nga të gjitha për përfitimet që i sjell trupit. Në këto muaj të ftohtë dhe të këqij, ku gripi prek një në tre persona, ajo mbetet ndër mjetet kryesore për të luftuar sëmundjet e sezonit. Mjekët rekomandojnë që ajo të konsumohet gjerësisht.

Trupi nuk është në gjendje ta prodhojë atë automatikisht, dhe për këtë duhet të merret duke ngrënë ushqimet që i përmbajnë. Ka një fuqi të lartë antioksiduese, dhe ne ju rekomandojmë ta merrni atë në periudha të ndryshme të vitit. Prandaj, jo vetëm për periudhën e dimrit, të keni stoqe të kësaj vitamine gjithmonë ju ndihmon të ndiheni mirë.

Ilaç i shkëlqyeshëm natyror për të luftuar ftohjen dhe gripin, siç thuhet lehtësisht i disponueshëm në një gamë të gjerë ushqimesh.

Së pari frutat dhe perimet. Para së gjithash agrumet, por edhe kivi dhe frutat e kuqe. Boronica dhe manaferra mbi të gjitha, por edhe luleshtrydhet dhe shegët.

Siç u tha është e pranishme edhe në perime. Sidomos në lakër dhe brokoli. Por edhe specat dhe domatet. Por kujdes nga gatimi. Në fakt, kur gatuani perime, përqindja e vitaminës zvogëlohet, duke i bërë efektet pothuajse të papërfillshme.

Por efektet pozitive të kësaj vitamine nuk mbarojnë këtu. Kjo ka të bëjë me sportistët e të gjitha moshave. Në fakt, ajo përmban elementë që veprojnë në sistemin imunitar, duke dhënë energji fizike dhe mendore për ata që stërviten çdo ditë.

Në muskujt vepron si një lloj energjie kundër lodhjes, i cili mbetet një problem për të gjithë sportistët. Me pak fjalë, marrja e kësaj mbretëreshë vitaminash ndihmon jo vetëm për të jetuar më mirë, por edhe për të patur rezultate më të mira në trajnime./b.l/noa.al/