Çfarë ndodh me trupin tuaj nëse nuk kryeni marrëdhënie intime
Transmetuar më 27-12-2019, 14:00

Mungesa nga marrëdhëniet mund të ndodhë për arsye të ndryshme, para së gjithash duke qenë beqare. Në raste të tjera, mungesa madje përjetohet brenda çiftit, kur për shkaqe të ndryshme të dy partnerët largohen ose e gjejnë veten duke përjetuar një moment vështirësish apo edhe distancë të detyruar. Por çfarë ndodh me trupin tonë kur nuk bëjmë dashuri?

A jeni beqare dhe për ca kohë tani nuk keni pasur marrëdhënie dashurie me një partner? Ja çfarë ndodh me trupin tonë kur mungesa nga marrëdhëniet intime vazhdon për një kohë të gjatë.

Shëndeti intim i femrës

Zona intime e femrës, pas një abstenimi të gjatë nga marrëdhënia, mund të preket nga qasja si epsh dhe prandaj zgjimi i femrës mund të luftojë për ta zbuluar veten.

Mbrojtje imune

Sistemi imunitar forcohet me marrëdhënien intime, pasi trupi ynë prodhon endorfina që arrijnë të luftojnë sëmundjet. Të bësh më pak dashuri mund t’i bëjë njerëzit më të pashëndetshëm.

Dhimbje gjatë ciklit

Gratë që abstenojnë nga marrëdhënia për një kohë të gjatë mund të pësojnë më shumë dhimbje gjatë ciklit menstrual.

Shëndeti i zemrës

Pasja e aktivitetit seksual të rregullt ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të sistemit kardiovaskular.

Shëndeti i mendjes

Bërja e dashurisë në mënyrë të rregullt prodhon mirëqenie mendore që mund të dështojë kur kjo lloj marrëdhënie mungon për një kohë të gjatë.

Ankthi dhe stresi

Bërja e dashurisë në mënyrë të rregullt shkakton prodhimin e oksitocinës, e quajtur edhe hormoni i Ëellness. Kur nuk keni marrëdhënie të rregullta, ankthi dhe stresi mund të rriten./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...