Përgatitja e ëmbëlsirave për miqtë e dobishme për shëndetin, e thonë psikologët
Transmetuar më 19-11-2019, 14:49

Ju pëlqen përgatitja e ëmbëlsirave dhe t’i ndani ato më pas me miqtë tuaj? Kjo është tepër e dobishme për shëndetin tuaj mendor dhe psikologët në të gjithë botën thonë kështu.

Pavarësisht nëse është një rast i veçantë, festë apo thjesht dëshirë për ëmbëlsirë, nuk ka rëndësi kur përzieni biskota dhe krijoni ëmbëlsira me duart tuaja, ju krijoni një formë produktive të komunikimit dhe vetë-shprehjes.

“Ka shumë botime që flasin për lidhjen midis shprehjes krijuese dhe mirëqenies së përgjithshme. Pavarësisht nëse është pikturë, muzikë (apo ëmbëlsirat) ka një ulje të stresit që rrjedh nga të pasurit një dalje dhe një mënyrë për të shprehur veten", shpjegoi profesori psikologjisë dhe neuroshkencës në Universitetin e Bostonit.

Kur ëmbëlsirat gatuhen për veten tuaj, ju mund të lehtësoni thjesht tensionin, ndërsa, kur bëhet për të tjerët, ju shprehni ndjenjat dhe dashurinë tuaj me një gjest shumë të thjeshtë që i sigurt se do të vlerësohet dhe njihet.

Është sikur të ishte një veprim i bujarisë që rrit ndjenjën e mirëqenies të ndjerë nga ana tjetër. Me pak fjalë, terapia e kuzhinës është pra një ilaç për luftën kundër stresit dhe për arritjen e lumturisë.

Në këtë pikë, gjithçka mbetet është të shkoni në kuzhinë: ata që duan të tregojnë dashurinë e tyre ndaj një të dashuri do të bënin mirë të përzienin biskota, një kifle apo një tortë me duart e tyre. Ajo ndjenjë e ëmbëlsisë do t’i shoqërojë ata me ditë të tëra./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...