Transmetuar më 07-11-2019, 12:35

Kungulli gjendet lehtësisht në këtë kohë të vitit dhe pothuajse shënon kalimin nga vjeshta në dimër, por duke futur këtë ushqim në dietë kemi shumë përparësi.

Nëse hamë kunguj mund të humbim peshë, ta pastrojmë trupin dhe të mbrohemi nga rreziku i kancerit.

Kungulli ka shumë vitamina dhe minerale në të, por në të njëjtën kohë përmban pak kalori, kështu që është i shkëlqyeshëm për ata që duan të mbajnë, ose të humbin disa kilogramë më shumë.

Është gjithashtu një ushqim i shkëlqyeshëm për të luftuar radikalet e lira, dhe për këtë arsye ka një veprim antioksidues.

Radikalet e lira mund të shkaktojnë inflamacion brenda trupit tonë, kështu që konsumimi i rregullt i kungullit mund të ndihmojë në parandalimin e kancerit, siç na thotë Instituti Amerikan për Kërkime të Kancerit.

Kungulli ka pak kalori por është një burim i shkëlqyeshëm i ujit, kështu që për një periudhë të një diete detoksike rekomandohet absolutisht prezantimi i këtij ushqimi, për të pastruar trupin tonë.

Një aftësi tjetër e rëndësishme e kungullit është të jeni në gjendje të kundërveproni me sëmundjet e para sezonale, sepse brenda ka substanca që ndihmojnë sistemin tonë imunitar.

Kungulli përmban shumë Vitaminë A që trupi ndryshon në armë për të luftuar infeksionet, por gjithashtu përmban Vitaminë C, Vitaminë E, Hekuri dhe Acid folik, të gjitha shumë të rëndësishme për organizmin e femrës, në veçanti.

Kungulli përmban gjithashtu kalium, i cili ndihmon ata që kanë probleme dhe vuajnë nga presioni i lartë i gjakut.

Për dietën tonë, është një ilaç, sepse mjafton të mendojmë se në 245 gram kunguj ka më pak se 50 kalori, dhe gjithashtu ndihmoi për rregullimin e ndjenjës së urisë.

Për lëkurën tonë, beta-karotina e përmbajtur brenda kungullit na ndihmon të jemi më të bukur. Është shumë e thjeshtë të prezantohet kungulli në dietën e përditshme, sepse është e mundur që ta hani atë si të ëmbël ashtu edhe të kripur.

Një shembull mund të jetë përzierja e kungullit dhe vendosja në një tortë me çokollatë, ose thjesht mund ta bëjmë në skarë dhe ta hamë me pak vaj dhe kripë, por edhe në një supë ose makarona, është e shkëlqyeshme./b.l/noa.al/