Diamanti më i shtrenjtë në botë “i mallkuar”, që nga mbreti i Francës, kush e ka pasur i ndjek ndonjë tragjedi
Transmetuar më 04-11-2019, 19:56

Ndërsa të gjitha diamantet janë nxjerrë nga Toka, jo të gjitha për nga madhësia, cilësia, janë të barabartë.

Formuar deri në 500 km nën koren e Tokës, shpesh mbi 3 miliardë vjeç, diamantet krijohen kur karboni i nënshtrohet një presioni të madh dhe nxehtësisë.

Diamantet më të rralla janë ato me madhësi jashtëzakonisht të mëdha, ose me ngjyra dhe qartësi të jashtëzakonshme. Me kalimin e viteve, nga kërkimet gjeologjike, janë thyer disa herë rekordet e çmimeve të diamanteve.

Diamanti i dytë më i shtrenjtë besohet të jetë zbuluar në Indi në vitet 1600, "Hope Diamond", që u ble nga Mbreti Luigji XIV më 1668. Ky diamant me prerje antike u vodh më vonë gjatë një grabitje të argjendarisë së kurorës në 1791, por u rishfaq në Londër në 1839. Me shpejtësi para në 1949, Harry Winston e bleu këtë diamant dhe ia dhuroi institucionit Smithsonian, duke tërhequr shumë turistë.

Por ky diamant thuhet se është i mallkuar për shkak të fatkeqësisë dhe tragjedisë që përjetuan shumë nga pronarët e saj të mëparshëm.

Lista me 10 diamantet më të shtrenjta deri më tani.

Diamanti i Kuq Moussaieff – Deri në 8 milion dollarë

Zemra e përjetësisë – 16 milion dollarë

Pink Perfect – 23.2 milion dollarë

Diamanti Wittelsbach – 23.4 milion dollarë

Winston Blue – 23,8 milion dollarë

Ylli Rozë – 71,2 milion dollarë

Diamanti i Shekullit – 100 milion dollarë

Diamanti "Hope" – 200-250 milion dollarë

The Cullinan – Deri në 2 miliard dollarë

Koh-i-Noor – I panjohur

/NOA.al

Loading...
Loading...