Mos u ndjeni më fajtorë nëse shpenzoni duke bërë blerje, ja çfarë thotë shkenca
Transmetuar më 21-10-2019, 10:03

Sa herë ka ndodhur që pasi kemi bërë me pazar të jemi ndjerë fajtorë, por tani edhe shkenca është në anën tonë. Është i mirë për shëndetin.

Shpesh ndodh, në periudha veçanërisht stresuese, ne i lejojmë vetes një pushim duke bërë pazar të shëndetshëm, dhe tani, madje edhe shkenca na thotë se është një ilaç, pra nuk ka vend për ndjenja faji.

Blerja është terapeutike si për burrat, të cilët mund t’i japin vetes një aksesor teknologjik, dhe për gratë, të cilat shpesh shkojnë në veshje ose pajisje shtesë.

Pasi kemi bërë blerjen, jemi më mirë, ndjehemi më të qetë. Blerja është një shërim i plotë për shëndetin, pothuajse terapeutik për një humor të mirë.

Disa psikologë nga Universiteti i Miçiganit, në Shtetet e Bashkuara, kanë realizuar një studim dhe kanë demonstruar sa vijon.

Blerja ka një efekt të menjëhershëm në gjendjen tonë të mendjes, duke kaluar nga një humor i keq në një humor të mirë.

Zvogëlon trishtimin dhe melankolinë

Sipas studimit, pas rreth tre orësh pazar, ata që kishin bërë shopping ishin tre herë më të lumtur se ata që nuk kishin blerë asgjë dhe vetëm kishin bërë një udhëtim për të parë dyqanet.

Ndihmon për të ulur ankthin, nëse blerja është e përqendruar, në blerjet për veten tonë dhe për gjërat që duam.

Një studiues holandez ka zbuluar se blerja e diçkaje që na pëlqen prodhon një ndjesi si një antidepresant natyral, edhe nëse vetëm për një kohë të shkurtër, dhe ndihmon në luftimin e vetmisë.

Blerja e një fustani të ri për një grua na ndihmon të ndjehemi më të bukur. Ndjenja më e bukur, gjithashtu na lejon të hedhim veten në përvoja të reja, duke pasur një vetëvlerësim më të madh.

Kërkimi, objekti ynë për të blerë, gjithashtu na lejon të bëjmë një lëvizje, duke luftuar pak dembelizmin, që secili prej nesh ka, të kërkojmë marrëveshjen më të mirë.

Ekziston edhe blerja në internet, por disa gjëra, të tilla si këpucë ose një veshje e veçantë, duhet të provohen, dhe për këtë arsye një raund për dyqan është i nevojshëm.

Të bësh pazar, në shoqërinë e një miku, na ndihmon gjithashtu në marrëdhëniet tona personale. Në provat ose dhomat e zhveshjes, shpesh ndodh që të shkëmbehen dy fjalë, madje edhe me ato që nuk i dimë.

Blerja gjithashtu mund të na ndihmojë të marrim vendime të rëndësishme për shëndetin tonë.

Nëse provojmë një kostum të caktuar ose pantallona dhe nuk bie ashtu siç duhet, për shkak të disa kilogramëve shumë, na ndihmon të marrim vendimin, të kujdesemi për veten dhe të fillojmë një dietë të duhur.

Blerja është e mirë për shumë arsye, por një është veçanërisht e keqe.

Shpenzimi i shumë parave mund të krijojë probleme për ne, kështu që para fillimit të seancës sonë të terapisë së blerjeve është e rëndësishme të kemi një buxhet, në mënyrë që të mos rëndojmë shumë financat tona./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...