Transmetuar më 20-10-2019, 02:30

Xhinxheri është një aleat i shkëlqyer natyror kundër llojeve të ndryshme të sëmundjeve dhe në këtë artikull ne do t’ju tregojmë se si ta bëni atë edhe më të shijshëm me recetën e xhenxhefilit të ëmbël.

Për “ëmbëlsirë” në ushqim patjetër do të kemi nevojë për një sasi të madhe të sheqerit dhe të konsumohet një pjesë e këtij xhinxheri të ëmbëlsuar i cili do të na ndihmojë të eliminojmë kollën dhe do të ndihmojë shumë procesin tonë të tretjes.

Ja se si mund të përgatitet:

Përbërësit:500 gram xhinxher të freskët, 500 gram sheqer (ju gjithashtu mund të përdorni sheqer kallami) dhe një gjysmë litri ujë.

Përgatitja:

Së pari ju duhet të merrni rrënjë xhinxheri me lëvozhgë, pastaj prijeni atë në kuba ose feta të holla, si ju preferoni.

Vendosni ujë në një enë, hidhni xhenxhefil në të ndërsa e keni përgatitur. Vlojeni për rreth gjysmë ore, derisa xhinxheri të jetë zbutur.

Merrni copat e xhenxhefilit, vendosini përsëri në tenxhere të mbuluar me ujë dhe shtoni sheqerin.

Trazoini herë pas here, dhe pas rreth 45 minutash, xhinxheri juaj do jetë ëmbëlsuar dhe do të jetë gati. Lëreni më pas të thahet dhe të ngrij atë për disa orë.

Receta e xhenxhefilit me mjaltë

Nëse nuk dëshironi të përdorni sheqer ju mund të provoni një recetë alternative me mjaltë. Në këtë rast procedura është edhe më e thjeshtë. Doza është një filxhan mjaltë për dy kilogram xhenxhefil të freskët dhe dy gota uji dhe më pas procedura si më lart.

Gjithashtu, uji që rezulton nga vlimi i xhenxhefilit dhe i sheqerit nuk duhet të hidhet, mund ta pini atë si një çaj bimor për tretje dhe freskuese.