Thinjat ju kanë dalë apo janë shtuar? Pse nuk është çështje moshe
Transmetuar më 17-10-2019, 01:00

Dalja e thinjave nuk do të thotë që ne po plakemi. Ato fillojnë të dalin kur folikulat e rrënjëve nuk prodhojnë më melaninë, pigmenti që u jep ngjyrë flokëve.

Kjo gjë ndodh zakonisht pas të 30-ave, por nuk do të thotë që një 20-vjeçare mund të mos ketë thinja.

Përveç melaninës ka faktorë të tjerë që nxitin daljen e thinjave ndaj dalja e thinjave mund të jetë edhe një problem shëndetësor

Tiroidet

Mund të ndikojnë në shfaqjen e thinjave. Edhe sëmundje të tjera që kanë të bëjnë me rënien e imunitetit, ndikojnë tek flokët.

Mungesë vitaminash

Mungesa e vitaminave, kryesisht e B12. Këtu theksojmë dietat drastike, si.psh ata që vendosin të ndjekin një dietë vegjetariane apo vegane. Ata duhet përdorin si suplement B12, sepse rrezikon aneminë.

Stresi

Nëse shikoni thinja në të 20-at nuk është normale. Vetëm nëse edhe prindërit janë thinjur pothuaj në këtë moshë, një nga arsyet mund të jetë stresi dhe stili i jetës.

Duhanpirja

Nëse je duhanpirës i rregullt me shumë mundësi thinjat i ke parë që në 20-at. Ndoshta nuk shikoni thinja në skalp, por ja që shenjat në këtë rast shfaqen në folikula.