Shifrat alarmante në Shqipëri, 31 mijë kërkesa për divorce në 4 vite
Transmetuar më 08-10-2019, 22:16

31 mijë e 577 çifte i janë drejtuar gjykatës në katër vite për t’i dhënë fund martesës.

Shifrat e larta të padive për zgjidhje martese në gjykata u bënë publike për Top Channel nga një burim i ministrisë së Drejtësisë që shtoi se nga viti 2015 mes bashkëshortëve që iu drejtuan gjykatave për t’u ndarë, shumë pak kanë pranuar të pajtohen sërish.

Numri i atyre qe janë pajtuar para gjyqtarit për të shpëtuar familjen është vetëm 65.

Avokatja Megi Zonja pohon se shkaqet për divorc janë të ndryshme.

”Shkaku kryesor është dhuna në familje. Shkaku numër dy janë tradhtitë bashkëshortore dhe e treta vjen ekonomia; ekonomia është edhe një faktor që shpeshherë bën që çiftet të divorcohen”, shprehet ajo.

Prej padive për zgjidhje martese 1063 janë refuzuar nga gjyqtarët me argumentin e interesit më të lartë që është interesi i fëmijëve, por ka patur raste kur gjykata ka zbuluar se padia per divorc ishte fiktive, pasi bashkëshortët kanë rënë në marrëveshje të ndahen, në mënyrë që njëri prej tyre të rimartohet jashtë vendit për të siguruar dokumentet.