Qentë, ja pse urrejnë kur ne i fryjmë në fytyrë
Transmetuar më 10-09-2019, 14:05

Kush ka një qen me siguri do të ketë provuar të paktën një herë të fryjë në fytyrën e tij. Megjithatë, miqtë tanë me katër këmbë e urrejnë këtë veprim.

Siklet

Qeni e urren nëse e fryni në fytyrë sepse në atë moment ju po e tejkaloni zonën e tij të rehatisë. Në fakt, shumë qen nuk mund të qëndrojnë kur një person është shumë afër fytyrës së tij, ata e shohin këtë si një pushtim.

Situata nxehet më pas duke shtuar një frymë ajri në fytyrë në një mënyrë krejtësisht të papritur, një ajër origjinën e të cilit nuk e njeh. Në atë moment ata nuk e dinë se çfarë po ndodh dhe i bën ata të pakëndshëm.

Në këto raste qeni manifeston qëndrime të bezdisshme. Katër këmbëshat, në situata shqetësimesh, lëpijnë hundën dhe buzët, kthejnë fytyrat e tyre nga një anë tjetër ose zgjerojnë sytë.

Injorimi i këtyre sinjaleve mund të jetë shumë i rrezikshëm sepse qeni mund të mos hezitojë të kafshojë pa pasur mundësi të thoni se nuk ju ka paralajmëruar!

Ajri i papritur

Përmendëm që qeni e urren nëse e fryni në fytyrë sepse është e papritur. Ata kurrë nuk do të jenë në gjendje të kthejnë gjestin. Duke parë këtë gjest të papritur dhe duke mos kuptuar arsyen e vërtetë pse po ndodh, i shqetëson ata dhe i mërzit jashtëzakonisht shumë.

Por atëherë mund të pyesni veten pse qenit i pëlqen të përballet me dritaren e makinës dhe të shijojë flladin në hundë.

Në atë rast qeni në thelb e di se nga vjen i gjithë ajri dhe gjithashtu kënaqet me të gjitha aromat që e mbushin atë. Gjithashtu, qoftë një dritare apo diçka tjetër, qeni gjithmonë mund të lëvizë nëse lodhet nga ajri që vjen prej andej.

Interpretim i gabuar

Kur fryjmë, deformojmë fytyrat: i fryjmë faqet dhe hapim sytë. Këtu qeni e urren nëse e fryni në fytyrë sepse jep një interpretim të gabuar të asaj që shihni. Ju mund të besoni se e juaja është një sfidë, një provokim ndaj të cilit reagoni në mënyrë agresive.

Në atë rast ata mund të ndiejnë një kërcënim që ata mund të përgjigjen duke u mbështetur ose duke u ngritur me një kërcënim tjetër. Shkurt, mos e bëni më/b.l/noa.al/

Loading...
Loading...