U zhduk që foshnjë në tren, shteti e adoptoi, por pas 20 vitesh vajza gjen prindërit e saj biologjikë
Transmetuar më 03-09-2019, 21:53

Ajo takoi të dashurin e saj, Ilya Kryukov, 31 vjeç, i cili e ndihmoi në kërkimin e prindërve të saj.

Fotografitë e përzemërta tregojnë se nëna dhe babai i saj po e prisnin në lot ndërsa takojnë vajzën e tyre të humbur për një kohë të gjatë.

Një test i ADN-së ka vërtetuar se që ajo është vajza e Viktor dhe Lyudmila Moiseenko – dhe babai i saj, ishte lutur pas humbjes së saj për më shumë se dy dekada.

Yulin ishte dërguar që foshnje në një jetimore nga policia dhe u adoptua nga një familje prej katër personash në Rusi, pas humbjes.

Prindërit e saj, tani në fund të 50-ve, kishin kontrolluar furishëm për fëmijën e tyre të humbur në atë kohë, siç bëri të ditur edhe policia lokale, por ata përfunduan nën dyshimin e vrasjes së vajzës.

Kohët e fundit, dy vjet më parë kur policia rihapi çështjen, ata iu nënshtruan testeve të ADN-së, të cilat i kaluan me sukses.

Mbetet e paqartë se si Yulia u nda nga familja në Ryazan, përveç se kanë një kujtim për një udhëtim me tren.

Një çift – i cili ndoshta e rrëmbeu vajzën e humbur në tren- besohej se ishin përfshirë në zhdukjen e saj.

"Unë besoj se është gjithçka e vërtetë tani," tha Yulia pasi gjeti dhe përqafoi prindërit e saj të vërtetë.

Një test i ADN-së provoi se ajo ishte vajza e tyre.

"Askush nuk kishte dyshime – ne jemi një familje", thanë ata pas bashkimit.

"Unë gjeta jo vetëm nënën dhe babanë tim në Bjellorusi, por edhe vëllain Dmitry dhe motrën e madhe Nadezhda (Nadya)", shtoi vajza.

Yulia ende jeton në Ryazan, aty ku u gjet në një mur anësor hekurudhor në 1999.

Nëna e saj biologjike Lyudmila tha: "Njëzet vjet është si një jetë e tërë, por ne kurrë nuk humbëm shpresën, besuam – dhe kështu e gjetëm njëri-tjetrin".

Ribashkimi emocional u mbajt në një stacion policie në vendbanimin Marjina Horka.

"Ne e pritëm momentin të gjithë në lot," tha Yulia.

“Ne as nuk mund të flisnim, vetëm qanim dhe përqafuam njëri-tjetrin".

“Prindërit e mi më kanë thënë që po më kërkonin për një kohë të gjatë, ata besuan se do të më gjenin një ditë."

“Nëna ime nuk mund të ndalonte të më përqafonte, ajo më bëri të ulem në prehër, sikur të isha e vogël si atëherë."

"Ne biseduam deri në 3 të mëngjesit, dhe më pas Ilya dhe unë u detyruam të ktheheshim në Rusi – vajza ime po më priste."

Yulia tha që policia e dërgoi atë në një jetimore pas një kërkimi të pafrytshëm në Rusi nga familja e saj. Ajo iu dha për birësim dy prindërve të tjerë, Irina dhe Oleg, të cilët gjithmonë kanë dashur një vajzë.

Yulia, tani 24 vjeçe, falënderoi prindërit e saj kujdestarë për kujdesin ndaj saj në dy dekadat e fundit.

Por ajo nuk ndaloi së kërkuari për prindërit e saj dhe i tregoi të dashurit të saj për historinë.

Për mrekulli Ilya gjeti informacione që përputheshin me përshkrimin e Julia dhe të arrinte gjurmët e familjes së saj, me ndihmën e policisë dhe mediave sociale.

"Ishte e dhimbshme të jetosh gjatë gjithë këtyre viteve me dhembjen e të mos ditur se çfarë ndodhi me vajzën tonë", thanë prindërit.

Ata kishin vendosur të transferohen në një zonë tjetër, ku nuk kishte trena dhe asnjë stacion, pas humbjes së saj./a.m/NOA.al

Loading...
Loading...