Turisti i dhunuar në Porto Palermo, një biznesmen i fuqishëm spanjoll
Transmetuar më 20-08-2019, 07:54

Kryefamiljari i grupit të turistëve të dhunuar javën e lënë pas në Porto Palermo të Himarës, është një biznesmen i njohur spanjoll dhe shumë i pasur.

Kjo gjë duket se hedh poshtë pretendimet e pronarot të lokalit “Panorma”, se turistët ishin larguar pa paguar.

Më së tepërmi ata pretendojnë për shërbim të keq dhe të vonuar, çka solli edhe tensionet me Mihal Kokëdhimën, i cili pas debatit me fjalë u hodh mbi makinën e tyre, duke bërë që të merret përpara xhamit për afro tre kilometra.

Mediat spanjolle i kanë kushtuar shumë rëndësi incidentit, ku kryefamiljari spanjoll Eugenio Galdón rezulton është një biznesmen i fuqishëm në Spanjë dhe ka mbajtur edhe poste në qeverinë e kryeministrit Adolfo Suarez.

Galdón është një prej 200 njerëzve më të pasur në Spanjë me një pasuri e cila shkon rreth 300 milionë euro.

Kush është Eugenio Galdón?

Eugenio Galdón Brugarolas, i lindur në 22 qershor të vitit 1950, është një ndër biznesmenët më të rëndësishëm në Spanjë. Ai është themelues i ONO (kompani që ofron shërbimin telefonik, televiziv dhe internet) dhe ka qenë president i saj deri në nëntor të vitit 2018.

Galdon ka qenë shefi i kabinetit të kryeministrit spanjoll, Adolfo Suárez dhe ish-drejtor i grupeve mediatike Prisa ose COPE.

Nga viti 1983 deri në 1997, Galdón drejtoi disa nga grupet më të mëdha mediatike në Spanjë si “Cadena Ser”, “Grupo Prisa”, “Cadena COPE”.

Që nga viti 1992, ai është president dhe aksionar kryesor i “Multitel”, një grup biznesi që themeloi për të investuar në projekte që lidhen me median dhe telekomunikacionin në Spanjë duke qenë se ONO, i është shitur në mars të viti 2014 “Vodafone” për 7.2 miliardë euro. Nga Marsi 2014, është gjithashtu president i Fondacionit “Everis” për botën e biznesit dhe anëtar i Bordit Këshillimor të kompanisë.

Galdón është pjesë e 200 njerëzve më të pasur në Spanjë me një pasuri e cila shkon rreth 300 mln euro. Eugenio Galdón ndodhet në vendin e 139.

Referuar shkrimeve të bëra nga mediat spanjolle, mësohet se Galdón ka lajmëruar ambasadën spanjolle në Shqipëri duke e informuar mbi incidentin në të cilin ishte përfshirë, ku vihet theksi tek bashkëpunimi në kohë mes institucioneve shqiptare dhe atyre spanjolle.

Loading...
Loading...