Brenda ishullit më të madh të planetit! Foto
Transmetuar më 29-07-2019, 18:50

Grenlanda është ishulli më i madh në botë.

Ishulli autonom është nën varësinë e Danimarkës, dhe ndodhet mes oqeanëve Atlantik dhe Arktik. Pjesa më e madhe e këtij ishulli mbulohej nga akujt.

Edhe popullsia e vogël jeton në fjordet e bregdetit të këtij ishulli në jugperëndim.

Ky ishull përballet me fenomene natyrore, si dielli i mesnatës në verë apo Dritat Veriore të dimrit.

Ishulli shtrihet në një zonë prej 2.166 milion km² dhe është dy herë më i madh se ishulli i dytë më i madh në botë, New Guinea.

Australia dhe Antarktika, që janë po ashtu dy “ishuj” më të mëdhenj, por janë edhe kontinente.

Kurse tre ishuj e tjerë më të mëdhenj në botë, pas Grendlandës janë:  Borneo, Madagascar dhe New Guinea./a.m/noa.al/