Ndiheni të stresuar? Disa këshilla praktike për t’u ndjerë më mirë
Transmetuar më 14-05-2019, 13:34

Nëse ju ndiheni të lodhur dhe të stresuar, mos u dekurajoni! Të ndihesh më mirë me veten tënde, mjaftojnë vetëm disa "truke" të thjeshta të cilat janë të mjaftueshme.

Këtu janë disa truke për të përmirësuar moralin:

Më shumë dashuri: Bëni një listë të gjërave që ju pëlqejnë më shumë dhe vazhdoni ta përditësoni vazhdimisht: sipas hulumtimit, lumturia rritet me 25%.

Përkushtojuni pasioneve tuaja: Të bësh atë që na pëlqen të bëjmë rrit serotoninin e lëshuar në trup.

Mos bëni krahasime: Shpesh, pakënaqësia e njerëzve kalon përmes lumturisë së "dukshme" në të tjerët. Gëzoni çdo moment tuajin.

Përpiquni të buzëqeshni: Buzëqeshje! Edhe nëse është një buzëqeshje e rreme, kjo është në rregull. Psikologët thonë se përpjekja për të buzëqeshur ngre gjendjen shpirtërore.

Bëni mirë: ndonjëherë duke ndihmuar të tjerët mund t’ju bëjë të ndiheni më mirë. Bëni mirë për ata që janë përreth jush, gjithashtu do të ndihmoni veten!

Jetoni në kontakt me natyrën: Kur bëhet e komplikuar për të liruar mendjen dhe për të mbajtur mendimet që grumbullohen pa u ndalur, atëherë është koha për të prekur tokën, zbathur, në kuptimin e vërtetë të fjalës.

Mësoni të falni: Sipas studimeve, ritmet më të ngadalta të zemrës dhe presioni i ulët i gjakut lidhen me faljen. Për më tepër, falja na bën të ndihemi më pak të stresuar./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...