Konsumimi i shumë uji mund të na dëmtojë? Ja çfarë thonë mjekët
Transmetuar më 11-05-2019, 12:31

Megjithëse uji është një element që ka qenë gjithmonë i lidhur me jetën, pirja e një sasie të tepërt uji mund të dëmtojë dhe ndonjëherë të çojë në vdekje.

Ky problem, i quajtur statusi i hiponatremisë, është raportuar në një studim mbi ‘Raportet e rasteve të BMJ’, ku thuhet për një grua 59-vjeçare të shtruar në spital pasi kishte marrë një dozë shumë të lartë të ujit.

Kjo shkaktohet nga një përqendrim më i ulët sesa natriumi në gjak. Historia e zonjës fillon me inflamimin e traktit urinar, në mënyrë që të përpiqet të zgjidhë problemin që kishte marrë me ujin e tepërt.

Uji ishte aq i lartë në përqindje sa gjaku ishte fjalë për fjalë "mbytur" dhe me të gjitha qelizat brenda saj.

Për fat të keq nuk ka një "dozë të rekomanduar" për t’u marrë për ujin, por të gjithë mjekët ju tregojnë se të pish shumë ujë mund të dëmtojë trupin tuaj, prandaj kini kujdes edhe me konsumin e tij!/b.l/noa.al/

Loading...
loading...
Loading...