Një ekuacion i thjeshtë për të mbajtur mendjen të trajnuar
Transmetuar më 08-05-2019, 13:22

Me matematikën, njeriu ka krijuar mrekulli gjatë historisë. Por ajo mund të na befasojë edhe me një ekuacion të thjeshtë.

Ka nga ata që janë të predispozuar për matematikën dhe ata që nuk janë. Shkrimtari pranon vlerën absolutisht thelbësore dhe rëndësinë që numrat kanë në jetën e përditshme. Dhe pavarësisht nga të gjitha përpjekjet e tij, ai kurrë nuk arriti të shkojë përtej ndarjeve me dy shifra.

Megjithatë, ka disa ushtrime argëtuese për të siguruar që mendja jonë të ruajë elasticitetin e saj mendor dhe të mbetet e trajnuar mirë. Ejani, le të fillojmë me këtë pyetje menjëherë.

Sa bëjnë 3 + 3 × 3-3 + 3 =? Disa do të kenë arritur në zgjidhjen e saktë të ekuacionit. Të tjerët nuk e bëjnë.

Duhet të mbahet mend se llogaritjet matematikore imponojnë disa rregulla bazë për t’u ndjekur. Në aritmetikë ekzistojnë veprime që kanë përparësi ndaj të tjerëve. Në mënyrë të veçantë, ne duhet gjithmonë t’i japim përparësi shumëzimit dhe ndarjes më parë.

Por së pari ne duhet të zgjidhim atë që mbyllet në kllapa dhe eksponentë. Pra: këtu nuk ka kllapa dhe eksponentë.

Pastaj fillojmë me shenjën x. Tre nga tre … 3 × 3 = 9. Ne shkojmë tek shtimi dhe ne marrim 12. Pastaj ne heqim 3 me zbritjen dhe ne do të kemi 9. Dhe në fund shtoni 3 dhe 9 do arrihet shuma 12./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...