8 ushqimet që nuk do t’i blini më kur të kuptoni se si janë bërë
Transmetuar më 19-04-2019, 13:30

Mënyra më e mirë për t’u kujdesur për trupin tonë është të luash sport dhe të hash mirë. Nëse do të qëndroni në stërvitje ju vetëm duhet të bashkoheni në palestër ose të përvishni mëngët dhe të filloni të vraponi, duke ndjekur një dietë të shëndetshme e cila nuk është aq e thjeshtë.

Në fakt, nuk mjafton të shkosh në furrë për të qenë i sigurt për atë që hani: shumë produkte nuk janë aq të padëmshme sa mund të duken. Është mirë pastaj të gjesh se çfarë qëndron pas disa prej ushqimeve më të zakonshme të konsumuara – ose më mirë, cilat janë përbërësit dhe procesi i prodhimit nga i cili ato vijnë.

1.Karamele xhelatine

Sheqer, aroma artificiale, por mbi të gjitha kolagjen i zier me indet e kafshëve. Për më tepër, ngjyra e atyre të kuqe është marrë nga insekte koçinale ose të tjera të ngjashme, nga të cilat arrihet acidi karminik.

2.Salcice

Dihet se ato janë bërë me mbeturinat e kafshëve të therrura; por cilat pjesë? Kryesisht feçka, mëlçi dhe veshët e derrit; shpretkë e qengjit, ezofag i dhisë, mëlçisë dhe buzët e lopës; pastaj shtoni kripë, shurup misri, ujë me fluorin, ngjyra dhe polifosfate.

3.Xhelatinë

Është marrë nga kolagjeni, që është nga mbetjet e lëkurës, kokës dhe eshtrave të kafshëve: të grimcuara, ato lihen në një qese gëlqere, midis 5 dhe 10 javësh. Më pas sterilizohet në 145 ° C dhe ftohet me shpejtësi për ta ngurtësuar atë.

4.Suxhuk me gjak

Është gjaku i derrit, është marrë me një proces të gjatë: zorrët e derrit janë larë me sapun të bardhë dhe limon, pastaj është e gatuar me gjak, hudhër, chilli, qepë, sheqer, kripë dhe erëza. Me këtë përzierje zorrët janë të mbushur.

5.Supat e gatshme

Ato kryesisht përbëhen nga aditivë kimikë, ngjyra, kripë dhe MSG, një aditiv që konsiderohet i dëmshëm pasi që është i lidhur me çrregullime të rënda fizike, si astma, obeziteti, diabeti dhe kanceri.

6.Mishi në kuti

Është një përzierje e grimcave të kafshëve në të cilat shtohen miell, erëza, qumësht.

7.Djathi me feta

Ato përmbajnë shumë kripë, aditivë, djathë, ngjyrosje ushqimore dhe qumësht të fermentuar, të cilat në disa raste nuk janë të zhvilluara mirë, pra potencialisht të rrezikshme për trupin.

8.Kotole pule

Ato janë marrë duke grirë pula, makarona që rezulton është larë me amoniak, me aromë dhe me ngjyryes artificial./b.l/noa.al/

Loading...
Loading...