33 eurodeputetë propozojnë Tsipras dhe Zaev për Çmimin Nobel të Paqes
Transmetuar më 04-04-2019, 18:35

Tridhjetë e tre deputetë nga 16 vende dhe i gjithë spektri politik, i dërgojnë një letër Komitetit Norvegjez të Çmimeve Nobel, i cili mbështet kandidaturën e kryeministrave të Greqisë Aleksi Tsipras dhe Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev respektivisht për Çmimin Nobel të Paqes për vitin 2019.

"Është hera e parë që arrihet një marrëveshje e tillë në rajonin e Ballkanit. Kandidatura e tyre për Çmimin Nobel të Paqes dërgon për të gjithë mesazhin, se guximi dhe mendimi progresiv përtej kufijve kombëtarë, duhet të shpërblehen", – theksojnë në letrën e tyre eurodeputetët, duke mbështetur me këtë mënyrë propozimin e fitueses së Çmimit Nobel për Paqen në vitin 2015, Uided Bushamaui, për nderimin e kryeministrave Aleksis Tsipras dhe Zoran Zaev.

Nga 33 eurodeputetët që firmosën letrën nuk kishte asnjë të së djathtës ekstreme (e Majta, Socialistët, të Gjelbërit, Partia Popullore Evropiane, Konservatorët dhe Liberalët).

Loading...
Loading...